ΑΘΗΝΑ
21:25
|
02.05.2024
Οι τραπεζικοί υπάλληλοι που το επιθυμούν θα μπορούν να εργάζονται 9 ώρες την ημέρα (αντί 7,5 ώρες σήμερα) με αντάλλαγμα ένα ρεπό στη διάρκεια της…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δυνατότητα επιλογής τετραήμερης εργασιακής εβδομάδας με μιάμιση ώρα εργασίας τη μέρα, χωρίς μισθολογική μεταβολή, σχεδιάζει από τον Ιανουάριο η διοίκηση της ιταλικής τράπεζας «Intesa Sanpaolo» που απασχολεί στην Ιταλία περίπου 74.0000 υπαλλήλους.

Σε σημερινό δελτίο Τύπου οι τραπεζικοί υπάλληλοι που το επιθυμούν θα μπορούν να εργάζονται 9 ώρες την ημέρα (αντί 7,5 ώρες σήμερα) με αντάλλαγμα ένα ρεπό στη διάρκεια της εβδομάδας.

Emergjenca COVID 19

Σε ένα τέτοιο μοντέλο, ο χρόνος εργασίας τη βδομάδα μειώνεται περίπου 1,5 ώρα καθώς μειώνεται στις 36 ώρες την εβδομάδα, αντί 37,5 που είναι σήμερα.

Παράλληλα η τράπεζα μεθοδεύει την αύξηση της δυνατότητας τηλεργασίας έως και 120 ήμερες τον χρόνο, κάτι που θα της επιτρέψει να μειώσει το ενεργειακό της κόστος, με πρόφαση τη «διευκόλυνση» των υπαλλήλων.

Τα συνδικάτα δεν είναι σύμφωνα με όλα τις προτάσεις και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την τηλεργασία καθώς ζητούν μηνιαία αποζημίωση για το ενεργειακό κόστος και τη σύνδεση των υπαλλήλων στο ίντερνετ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα