ΑΘΗΝΑ
23:12
|
19.05.2024
Το κυλινδρικό ενυδρείο «φιλοξενούσε» έως και 1.500 εξωτικά ψάρια. Ένα εκ. λίτρα νερού χύθηκαν στο Μίτε. Άγνωστα ακόμα τα αίτια της πρωτοφανούς έκρηξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενυδρείο στο Βερολίνο με περίπου 1.500 εξωτικά ψάρια εξερράγη νωρίς την Παρασκευή, πλημμυρίζοντας κεντρικό δρόμο στην πολυσύχναστη συνοικία του Μίτε με ένα εκατομμύριο λίτρα νερού και θραύσματα γυαλιού, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της γερμανικής πρωτεούουσας. Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν εκατοντάδες μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Η έκρηξη σημειώθηκε σε συγκρότημα, στο οποίο στεγάζονται ξενοδοχείο του ομίλου Radisson, ένα μουσείο, καταστήματα και εστιατόρια. Το DomAquaree υπολογίζεται ότι ήταν το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο με ύψος 14 μέτρα.

«Εκτός από τις απίστευτες ζημιές στη θαλάσσια ζωή του ενυδρείου, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής του Βερολίνου είπε ότι οι δυνάμεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο ισόγειο του κτιρίου λόγω των συντριμμιών. Στο σημείο στάλθηκαν επίσης σκυλιά έρευνας και διάσωσης, πρόσθεσε. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη του ενυδρείου. Ούτε η Πυροσβεστική, ούτε η Αστυνομία αναφέρθηκαν στο αν ζουν ακόμα… τα ψάρια.

Περίπου 350 άτομα που διέμεναν στο ξενοδοχείο του συγκροτήματος κλήθηκαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να εγκαταλείψουν το κτίριο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Λεωφορεία παρέχουν προσωρινή διαμονή στους ενοίκους του ξενοδοχείου καθώς οι εξωτερικές θερμοκρασίες στο Βερολίνο είναι περίπου στους -7 βαθμούς Κελσίου (19,4 °F), δήλωσε η αστυνομία.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έκλεισαν έναν κύριο δρόμο δίπλα στο συγκρότημα που οδηγεί από την πλατεία Αλεξάντερπλατζ προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου λόγω του μεγάλου όγκου νερού έξω από το συγκρότημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα