ΑΘΗΝΑ
04:20
|
02.05.2024
«Ήρθε ο καιρός να εργαστώ διαφορετικά, υπηρετώντας απευθείας τους πρόσφυγες», είπε η επί 20ετίας ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, Αντζελίνα Τζολί, ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την οποία «υπηρέτησε» από τη θέση της ειδικής απεσταλμένης για περισσότερα από 20 χρόνια. «Πιστεύω σε πολλά από αυτά που προσφέρει ο ΟΗΕ, ειδικά στη διάσωση ανθρώπινων ζωών μέσω των προγραμμάτων έκτακτης βοήθειας», είπε η 47χρονη Αμερικανίδα και πρόσθεσε: «Έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στους κόλπους του συστήματος του ΟΗΕ αισθάνομαι ότι ήρθε ο καιρός για εμένα να εργαστώ διαφορετικά, υπηρετώντας απευθείας τους πρόσφυγες και τις τοπικές οργανώσεις».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας η Αντζελίνα Τζολί χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πλέον επιδραστικές υποστηρίκτριες των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Η αποχώρηση κοινοποιήθηκε από την ηθοποιό με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram. «Οι πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που θαυμάζω περισσότερο στον κόσμο και θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και να εργάζομαι μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής μου», έγραψε η Τζολί. Ορισμένες από τις τελευταίες αποστολές της Τζολί ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ ήταν στην εμπόλεμη Ουκρανία, την επίσης εμπόλεμη Υεμένη και στην Μπουρκίνα Φάσο στην Αφρική.

Ο Φίλιπο Γκράντι, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «τις δεκαετίες υπηρεσίας και δέσμευσης» της Τζολί, τονίζοντας ότι «έκανε τη διαφορά για τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εκτοπιστούν».

Να θυμίσουμε ότι το 2016 η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε την Ελλάδα σε μια περίοδο κρίσης για το προσφυγικό και είχε συνάντηση στο Μαξίμου με τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα