ΑΘΗΝΑ
00:36
|
02.05.2024
Βγήκαν για βόλτα και ελεύθερο χόρτο, αλλά τις έπιασαν για να συνεχίσουν το σόου των Χριστουγέννων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις καμήλες «απέδρασαν» από τη φάτνη-σόου που έχει στήσει λόγω των ημερών σε συνοικία του Μπρισμπέιν της Αυστραλίας τοπική Εκκλησία των Βαπτιστών. Τα θηλαστικά βαρέθηκαν την ακινησία της φάτνης, βρήκαν τρόπο να ξεκλειδώσουν την πόρτα του εγκλεισμού τους και βγήκαν για μια βόλτα και ελεύθερο χόρτο.

Η βόλτα τους εξέπληξε όσους την ίδια ώρα κυκλοφορούσαν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους του Μπρισμπέιν, αλλά έδειξαν… σεβασμό, όπως λένε τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

«Οι καμήλες μας έχασαν για λίγο τον δρόμο τους προς τη Βηθλεέμ», σχολίασε και καλά με χιούμορ η Εκκλησία στη σελίδα της στο Facebook. Το πόσο μακριά είναι Βηθλεέμ από το Μπρισμπέιν και τι δουλειά έχουν αυτά τα ζώα-εκθέματα εκεί είναι προφανώς αλλού παππά ευαγγέλιο.

Τι συμβολίζει η καμήλα;

Σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και την Wikipedia, η καμήλα αποτελεί βιβλικό σύμβολο του Διαβόλου και στη ράχη της οποίας θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος: «Καμήλῳ πολλάκις παρεικάζει ἡ Γραφὴ τὸν διάβολον, διὰ τὸ πολύογκον καὶ πολύστρεβλον καὶ βαρυμήνιον. […] ἀναβάτην καμήλου, τὸν ἐπ’ ἐσχάτου τῶν ἡμερῶν κατ’ ἐνέργειαν τοῦ διαβόλου ἐπιφοιτῶντα τῷ κόσμῳ ἀντίχριστον». (Εις τον Πρόδρομον, PG τ.59, 90, 491).

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, η καμήλα συμβολίζει είτε τον ερχομό του Άη Βασίλη,  είτε τους τρεις Μάγους που πήγαν να προσκυνήσουν το νεογέννητο Χριστό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα