ΑΘΗΝΑ
02:52
|
28.04.2024
Ανέβηκε σε 24 ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή σε κάμπινγκ στη Μαλαισία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν επιζώντες από την κατολίσθηση που έλαβε χώρα σε κάμπινγκ στη Μαλαισία ανέσυραν τα πτώματα μιας γυναίκας και δύο παιδιών το Σάββατο, δήλωσαν αξιωματούχοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 24, μεταδίδει το Reuters.

Η κατολίσθηση στο Μπατάνγκ Κάλι, μια δημοφιλής λοφώδης περιοχή περίπου 50 χλμ βόρεια της Κουάλα Λουμπούρ, ισοπέδωσε το κάμπινγκ που δεν είχε άδεια νωρίς την Παρασκευή, ενώ οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στις σκηνές τους. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται επτά παιδιά.

Από τους 94 ανθρώπους που πιάστηκαν στην κατολίσθηση, οι 61 ήταν ασφαλείς και οι εννέα εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με το τμήμα πυροσβεστικής και διάσωσης της πολιτείας Selangor.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής και διάσωσης της πολιτείας Νοραζάμ Χάμις είπε ότι οι πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι επιζώντες ήταν ελάχιστες, δεδομένου του βάρους της λάσπης που πιέζει το σημείο.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ξεκίνησαν ξανά για δεύτερη μέρα νωρίτερα το Σάββατο, μετά από διακοπή της νύχτας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Συνολικά 135 ανταποκριτές και επτά σκυλιά διάσωσης ξανάρχισαν το καθάρισμα μέσα από πυκνή λάσπη και πεσμένα δέντρα γύρω στις 8.30 π.μ. (0030 GMT) με τη βοήθεια εκσκαφέων, είπε ο Νοραζάμ στους δημοσιογράφους.

Μια αρχική έρευνα έδειξε ότι ένα ανάχωμα περίπου 450.000 κυβικών μέτρων χώματος είχε καταρρεύσει. Η γη έπεσε από ένα εκτιμώμενο ύψος 30 μέτρων και κάλυψε μια έκταση περίπου ενός στρέμματος.

Οι επιζώντες είναι σε σταθερή κατάσταση και θα λάβουν επίσης συμβουλές για τραύματα, δήλωσε η υπουργός Υγείας Ζαλίχα Μουσταφά.

Ο πρωθυπουργός Ανουάρ Ιμπραήμ δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση θα παράσχει 10.000 ringgit (2.260 $) σε βοήθεια στις οικογένειες κάθε ατόμου που σκοτώθηκε, ενώ οι επιζώντες θα λάβουν 1.000 ringgit ανά νοικοκυριό.

Μετά την καταστροφή, το Τμήμα Δασών σε πολλές πολιτείες διέταξε το κλείσιμο των κάμπινγκ και των μονοπατιών πεζοπορίας και εκτός δρόμου που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στη Μαλαισία, αλλά συνήθως μόνο μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Πλημμύρες συμβαίνουν συχνά, με περίπου 21.000 ανθρώπους να εκτοπίστηκαν πέρυσι από καταρρακτώδεις βροχές σε επτά πολιτείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα