ΑΘΗΝΑ
08:21
|
23.04.2024
Ο Μαροκινός ΥΠΕΞ Νασέρ Μπουρίτα χαιρέτισε τη γαλλική απόφαση να τερματίσει τους περιορισμούς της έκδοσης βίζας για τους Μαροκινούς υπηκόους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μαροκινός υπουργός Εξωτερικών Νασέρ Μπουρίτα χαιρέτισε την Παρασκευή τη γαλλική απόφαση να τερματίσει τους περιορισμούς της έκδοσης βίζας για τους Μαροκινούς υπηκόους, αναφέρει το Middle East Monitor.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τον Μπουρίτα στην πρωτεύουσα, Ραμπάτ, με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολόνα, η οποία επισκέπτεται το Μαρόκο μεταξύ 15 και 16 Δεκεμβρίου.

«Υπάρχει ανάγκη ανανέωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», ανακοίνωσε ο Μπουρίτα.

Σύμφωνα με τον Μπουρίτα, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών επικεντρώθηκαν: «Στο πώς θα αναπτυχθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και πώς θα αναβιώσουν οι μηχανισμοί συνεργασίας».

Ο Μπουρίτα συζήτησε με την Κολόνα: «Μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σχέση μεταξύ των δύο χωρών και πώς να τις αντιμετωπίσουμε».

Η Κολόνα είπε ότι η χώρα της: «Αποφάσισε να λάβει πρακτικά μέτρα για να χορηγεί τακτικά βίζα στους Μαροκινούς και έχει ήδη αρχίσει να το κάνει».

Η ίδια ανακοίνωσε: «Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να επισκεφθεί το Μαρόκο σύντομα, το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους».

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν τεταθεί μετά την απόφαση της Γαλλίας να περιορίσει τη χορήγηση βίζας για Μαροκινούς πολίτες, γεγονός που έχει προκαλέσει έκτοτε διακοπή της ανταλλαγής διπλωματικών επισκέψεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ως απάντηση στην αυστηρότητα της Γαλλίας στη χορήγηση βίζας, το Μαρόκο κατήγγειλε τη γαλλική απόφαση στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Μπουρίτα να την περιγράφει τότε ως «αδικαιολόγητη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Εμφύλιος στο Σουδάν: Για μία σύνοδο που ούτε μπορούσε, ούτε ήθελε να καταφέρει και πολλά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα