ΑΘΗΝΑ
09:02
|
05.05.2024
Παρεμπόδιση στην παροχή περίθαλψης στους πρόσφυγες μετά το ναυάγιο στη νότια Λέσβο καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα από τις ελληνικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρεμπόδιση από τις ελληνικές αρχές στην παροχή έγκαιρης περίθαλψης στους πρόσφυγες μετά το ναυάγιο στη νότια Λέσβο την Παρασκευή καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, επισημαίνοντας ότι οι πρακτικές χρονοτριβής της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού ενδέχεται να έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον θάνατο του βρέφους δύο μηνών που έχασε τη ζωή του. 

«Καθ’ οδόν προς το σημείο, η ελληνική αστυνομία μας σταμάτησε για σχεδόν δύο ώρες, καθυστερώντας τη δυνατότητα παροχής έγκαιρης ιατρικής φροντίδας. Η Ελληνική Ακτοφυλακή σταμάτησε επίσης μία ομάδα. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν αυτές οι δύο ώρες θα μας είχαν επιτρέψει να σώσουμε τη ζωή του μωρού» επισημαίνει η οργάνωση σε ανάρτησή της στο Twitter, συμπληρώνοντας ότι «όταν καταφέραμε να συναντήσουμε τους πρόσφυγες, βρήκαμε ανθρώπους σε κατάσταση σοκ μετά τον θάνατο του μωρού και την τρομερή εμπειρία που έζησαν».

Ως «κλασικό mondus operandi των pushback» χαρακτηρίζει την ακινητοποίηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από τις ελληνικές αρχές, ο ακτιβιστής και διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, επισημαίνοντας ότι «οι ελληνικές αρχές μπλοκάρουν τα αμάξια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για να προλάβουν να βρουν τους πρόσφυγες πριν από εκείνους και να τους επαναπροωθήσουν στην Τουρκία».

«Ακόμα μια φορά έδειξαν ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Όλα δείχνουν ότι επαναπροώθησαν ακόμα και την μάνα του νεκρού παιδιού! Κτηνωδία χωρίς τέλος» καταλήγει σε σχετική ανάρτησή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα