ΑΘΗΝΑ
08:04
|
11.06.2026
Τουλάχιστον επτά μέλη της ιρακινής ομοσπονδιακής αστυνομίας σκοτώθηκαν σήμερα στο Βόρειο Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά μέλη της ιρακινής ομοσπονδιακής αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού, σκοτώθηκαν σήμερα στο Βόρειο Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) κατά του οχήματος που τους μετέφερε, δήλωσαν δύο πηγές από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά την έκρηξη βόμβας ακολούθησε «άμεση επίθεση με ελαφρύ οπλισμό» κοντά στο χωριό Χαλάλ αλ-Ματάρ, έξω από το Κιρκούκ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποδίδοντας την ενέδρα στο Ισλαμικό Κράτος, για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης. «Ένας επιτιθέμενος σκοτώθηκε και αναζητούμε τους υπόλοιπους», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δύο ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Στη Βαγδάτη, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε την επίθεση, κάνοντας λόγο για επτά νεκρούς μεταξύ των αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Καναδάς εισάγει νομοθεσία που απαγορεύει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 16 ετών

Όχι «ήττα», όχι απλές παραβιάσεις: Συνεχιζόμενο έγκλημα εποικιστικής αποικιοκρατίας

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Κονγκό: Δύο μωρά σε ορφανοτροφείο πέθαναν από Έμπολα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα