ΑΘΗΝΑ
16:34
|
16.06.2024
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν προσωπικό πυροσβεστικής και διάσωσης, ασφάλειας και διοίκησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέλη του σωματείου Unite στο Highlands and Islands Airports Ltd (Hial) πραγματοποίησαν την πρώτη από τις δύο απεργίες που έχουν ψηφιστεί για αυτόν τον μήνα.

Η Hial είπε ότι η δράση θα κλείσει τα αεροδρόμια Μπάρα, Μπενμπεκούλα και Σάμπαρα και θα περιορίσει τις λειτουργίες στο Στόρνογουεϊ και στο Κέρκγολ.

Αναμένεται ότι τα αεροδρόμιο σε Κάμπελταουν, Νταντί, Ινβερνές, Άιλε, Τάιρι και Γουίκ θα είναι ανοιχτά κανονικά.

Οι απεργίες τη Δευτέρα και την Πέμπτη λαμβάνουν χώρα λόγω μισθολογικής διαμάχης, αφότου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και εκπροσώπων της εταιρείας δεν οδήγησαν σε κάποια συμφωνία.

Οι εργαζόμενοι προηγουμένως απέρριψαν μια προσφορά 5% που το σωματείο Unite είπε ότι ήταν «απαράδεκτη» με βάση τα υψηλά ποσοστά του πληθωρισμού.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν προσωπικό πυροσβεστικής και διάσωσης, ασφάλειας και διοίκησης.

Η Γουέντι Ντανσμορ από το σωματείο Unite είπε στο BBC Σκωτίας: «Δεν στοχεύουμε σκόπιμα τα Χριστούγεννα. Έχουμε μιλήσει με τον εργοδότη ξανά και ξανά και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται τώρα να προβούν σε αυτή τη δράση».

«Είναι πραγματικά, πραγματικά απογοητευτικό για τους ταξιδιώτες, είναι απογοητευτικό για τις κοινότητες, αλλά είναι πολύ απογοητευτικό για το προσωπικό που αναγκάζεται να το κάνει αυτό».

Ο Hial είπε ότι η Unite είχε επιβεβαιώσει ότι τα μέλη της θα ανταποκρινόταν σε οποιεσδήποτε ιατρικές και άλλες επείγουσες καταστάσεις και τις δύο ημέρες.

Ο Ίνγκλις Λίον, διευθύνων σύμβουλος της Hial, ζήτησε προηγουμένως συγγνώμη από τους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες.

«Αν και αναγνωρίζουμε τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, είμαστε απογοητευμένοι που θα προβούν σε απεργιακές ενέργειες που θα ταλαιπωρήσουν πολύ τους επιβάτες και τις τοπικές κοινωνίες μας τόσο κοντά στην περίοδο των εορταστικών διακοπών», είπε.

Οι επιβάτες καλούνται να διατηρήσουν επαφή με τις αεροπορικές τους εταιρείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Χάρη σε 2.654 κρατούμενους ανήμερα του Eid al-Adha

Νεκρός και ο Αμερικανός τουρίστας που είχε εξαφανιστεί στο Μαθράκι της Κέρκυρας

Νέα επίθεση σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

40.000 μουσουλμάνοι προσεύχονται στο Αλ-Άκσα για να τιμήσουν την 1η ημέρα του Eid al-Adha

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα