ΑΘΗΝΑ
05:22
|
17.05.2024
Μετά τη Ζαχάροβα και ο Γκεόργκι Μουράντοφ προειδοποίησε αυστηρά την Αθήνα για το ενδεχόμενο παραχώρησης S-300 στο Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις σχετικές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα με τις οποίες εξέφρασε έντονη ενόχληση για την πιθανή μεταφορά ελληνικών S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, ακολούθησαν οι δηλώσεις του Γκεόργκι Μουράντοφ, που είναι μόνιμος αντιπρόσωπος της Κριμαίας υπό τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας.

Αντιπρόεδρος Κριμαίας: «Θα σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Ντονέτσκ»

«Η μεταφορά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία από τις ελληνικές Αρχές θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας» τόνισε ο Μουράντοφ, προσθέτοντας (σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ) πως «ένα τέτοιο βήμα από την Αθήνα δε θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα σε σχέση με τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τα οποία η ελληνική κοινή γνώμη ήδη δηλώνει δυνατά».

Ο ίδιος υπενθύμισε με νόημα πως «οι Έλληνες «βοηθοί του καθεστώτος του Κιέβου», θα πρέπει να θυμούνται ότι η Μόσχα προμήθευσε με S-300 την Κύπρο στα τέλη του περασμένου αιώνα. Και συνέχισε:

«Όντας ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο εκείνη την εποχή, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, καθώς είναι εξοπλισμένα με σύστημα αναγνώρισης “φίλου ή εχθρού”. Ωστόσο, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο αναμφίβολα θα υπονόμευε ριζικά την ελληνική αμυντική δυνατότητα».

Σημειώνεται πως την ετοιμότητα της Ελλάδας να στείλει συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταστήσουν στη θέση τους το σύστημα Patriot, έχει δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Νωρίτερα, αυστηρές δηλώσεις για το ίδιο θέμα είχε κάνει και η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα