ΑΘΗΝΑ
23:29
|
26.04.2024
Σχεδίαζαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών στο Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές ασφαλείας του Κατάρ απέτρεψαν παρέμβαση των Pussy Riot κατά τη διάρκεια του χθεσινού τελικού του Μουντιάλ μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Spiegel, τρία μέλη του ρωσικού συγκροτήματος τέθηκαν υπό κράτηση επειδή φέρεται να σχεδίαζαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του σταδίου Lusail σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών στο Ιράν.

Όπως αναφέρει το Spiegel, μεταξύ των υπό κράτηση είναι η Βερόνικα Νικούλσινα και ο Πιότρ Βερζίλοφ, οι οποίοι έκαναν τον ίδιο ακτιβισμό  πριν από τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλου της FIFA στη Ρωσία.

Στις 15 Ιουλίου 2018, οι Νικούλσινα και Βερζίλοφ καθώς και η Όλγκα Παχτούσοβα και η Όλγκα Κουράτσεβα, φορώντας αστυνομικές στολές, εισέβαλαν στο γήπεδο Luzhniki Stadium στη Μόσχα, όπου η Γαλλία αντιμετώπιζε την Κροατία στον τελευταίο αγώνα του FIFA World Cup.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα