ΑΘΗΝΑ
23:14
|
04.05.2024
Επιτροπή του Κογκρέσου γνωμοδότησε υπέρ της απαγγελίας τεσσάρων σοβαρών ποινικών κατηγοριών σε βάρος του Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απαγγελία ποινικών κατηγοριών σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε απόψε ομόφωνα η γνωμοδοτική διακομματική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερεύνησε τα έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Η επιτροπή πρότεινε στο ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης, που κάνει παράλληλη έρευνα, να ανοίξει ο δρόμος σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ώστε να αντιμετωπίσει τις ακόλουθες τέσσερις ποινικές κατηγορίες: Παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας μεταβίβασης εξουσιών, συνωμοσία για απάτη σε βάρος των ΗΠΑ, συνωμοσία για ψευδή δήλωση, υποκίνηση βοήθεια ή ενθάρρυνση εξέγερσης.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου ΑΡ, δεν αποκλείεται να προταθούν ανάλογες κατηγορίες σε βάρος πρώην συνεργατών και συμβούλων του πρώην Πρόεδρου που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και Δημοκρατικός βουλευτής, Μπέρνι Τόμσον, κατηγόρησε τον πρώην Πρόεδρο πως παραβίασε την πίστη που του έδειξε ο λαός όταν τον ψήφισε δημοκρατικά.

«Έχασε τις εκλογές του 2020 και το γνώριζε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον πως επέλεξε να παραμείνει στη θέση του επιχειρώντας να μπλοκάρει τη μεταβίβαση εξουσίας στη νέα κυβέρνηση του νυν Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα