ΑΘΗΝΑ
19:44
|
18.05.2024
Τουλάχιστον 11 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Η πτήση από το Φοίνιξ στη Χονολουλού έπεσε καταιγίδες με κεραυνούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 36 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 11 σοβαρά, όταν πτήση των αερογραμμών Hawaiian Airlines από το Φοίνιξ στη Χονολουλού έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν το αεροσκάφος με 278 επιβάτες και δέκα μέλη πληρώματος έμπαινε στη διαδικασία της προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Χονολουλού στη Χαβάη χθες Κυριακή.

Συνολικά 20 άτομα διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με τραύματα, όπως βαθιά κοψίματα, μώλωπες, ναυτία και τάση για εμετό. Ένας εκ των επιβατών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις τους, τις οποίες δεν έχει προς το παρόν ανακτήσει.



Το δελτίο καιρού προέβλεπε καταιγίδες με κεραυνούς αλλά δεν θα επηρέαζε την πορεία πτήσης του αεροσκάφους. Όπως δήλωσε ο Τζον Σνουκ,  διευθυντής πτήσεων της Hawaiian Airlines, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε «περιστατικό αυτού του είδους στην πρόσφατη ιστορία της». 

Στα νοσοκομεία της Χαβάης νοσηλεύονται 17 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος. Ανάμεσα στους τραυματίας είναι ένα βρέφος 14 μηνών και ένας έφηβος.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό και εξονυχιστικό έλεγχο του αεροσκάφους Airbus A330 πριν επιστρέψει στις πτήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα