ΑΘΗΝΑ
09:03
|
04.05.2024
Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στην κρατική βία πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, η ΚΝΕ, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, μετά τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ για βενζίνη αξίας 20 ευρώ.

Φωνάζοντας το σύνθημα «Φτώχεια, βία, καταστολή! Το σύστημα της σήψης δολοφονεί!» δεκάδες μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ μοίρασαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους πολίτες ώσπου ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Ευθύμης Δημάκης. Ο Δημάκης τόνισε πως προκαλεί «οργή και αγανάκτηση» η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με την οποία ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη αφέθηκε ελεύθερος.

«Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η όξυνση της καταστολής και η αστυνομική αυθαιρεσία μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι. Είναι συστατικά στοιχεία ενός κράτους που είναι εχθρικό προς τον λαό. Το ίδιο ισχύει και για την αστική δικαιοσύνη, που την ίδια ώρα που ελευθερώνει με συνοπτικές διαδικασίες τον αστυνομικό, δικάζει εργάτες και συνδικαλιστές που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σέρνει μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε “διαδηλωτοδικεία”» ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ας σκεφτούν όλοι και όλες, πως τέτοια αποκρουστικά και καταδικαστέα περιστατικά, όπως ο πυροβολισμός και τελικά ο θάνατος του 16χρονου, αξιοποιούνται για να «συνηθίζει το μάτι» του λαού, με σκοπό να τα αποδεχτεί» τόνισε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας:

«Στο βαθμό που ο λαός δεν αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα στραφούν απέναντί του. Απ’ αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας απέναντι στην κρατική βία και καταστολή, μας αφορά όλους».

Ζήτησε έτσι:

  • Την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και τον λαό.
  • Την απόσυρση και καταστροφή των «Αιάντων» όπως και κάθε άλλο κατασταλτικό μέσο.
  • Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας.
  • Να απαγορευθεί η χρήση πυροβόλων όπλων, όλων των τύπων, εναντίον τους.
  • Να σταματήσει η ρίψη δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Πηγή: 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα