ΑΘΗΝΑ
13:59
|
30.04.2024
Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας - Κοσόβου σε ευρύ φάσμα τομέων και σε περιφερειακές εξελίξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στην Πρίστινα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα υπουργό Εξωτερικών Ντονίκα Γκερβάλα-Σβαρτς, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, περί ώρα Ελλάδας 11:30.

Εν συνεχεία, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

Τέλος, ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

Οι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας – Πρίστινας σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, ενέργεια, πολιτισμός και υγεία, καθώς και σε περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και εξελίξεων ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πρίστινα τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ η Κοσοβάρα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Διεργασίες Μπλίνκεν για συμφωνίες ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ υπό όρους

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα