ΑΘΗΝΑ
21:16
|
04.05.2024
Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της ακτής της βόρειας Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Καλιφόρνια, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, καθώς οι τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χιλιάδες διακοπές ρεύματος και ζημιές σε γέφυρες.

Ο σεισμός ήταν περίπου 10 μίλια (16,1 χιλιόμετρα) βάθος, σύμφωνα με το USGS, και έπληξε περίπου 7,4 (12 χιλιόμετρα) δυτικά-νοτιοδυτικά του Φέρντεϊλ της Καλιφόρνια, περίπου τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Δεν υπήρχε κίνδυνος τσουνάμι μετά τον σεισμό, ανέφερε το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ.

Στο Φέρντεϊλ και στη γύρω περιοχή Χούμπολντ Κάουντι, περισσότερα από 55.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα νωρίς την Τρίτη, ανέφερε ο ιστότοπος παρακολούθησης ηλεκτρικού δικτύου Poweroutageus.com.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος της Καλιφόρνια, ο οποίος εποπτεύει μεγάλο μέρος του ηλεκτρικού δικτύου της πολιτείας, εξέδωσε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης μετάδοσης για την περιοχή μετά τον σεισμό.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η περίπολος του αυτοκινητόδρομου της Καλιφόρνια ανταποκρινόταν σε αναφορές για ρωγμές στη γέφυρα Φέρντεϊλ πάνω από τον ποταμό Χέλι μέσα και έξω από το Φέρντεϊλ , μια πόλη περίπου 15.000 κατοίκων 261 μίλια (420 χλμ.) βόρεια του Σαν Φρανσίσκο και 19,6 μίλια (31,54 χλμ. ) νότια του Γιουρικα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα