ΑΘΗΝΑ
13:57
|
20.04.2024
Θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης επέστρεψε ο φάκελος της δικογραφίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια καταδίωξης και ήδη ζητήθηκε και ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό, από απόπειρα ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο όπως ήταν η αρχική δίωξη, πριν ο ανήλικος καταλήξει, έπειτα από οκτώ μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου).

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος χθες Δευτέρα, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκρινε υπέρ του ανακριτή στην διαφωνία που υπήρξε με τον αρμόδιο εισαγγελέα και είχε οδηγήσει στον κατ’ οίκον περιορισμό του αστυνομικού.

Για τη νέα κατηγορία ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή. Είχε προηγηθεί το προηγούμενο 24ωρο η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αίροντας τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προσωρινή του κράτηση ή μη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα