ΑΘΗΝΑ
06:25
|
27.07.2024
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως κινούμαστε πολύ κοντά στο στόχο για τουριστική σεζόν διάρκειας 12 μηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα χρυσά κέρδη από την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα ανέρχονται σε τουλάχιστον 18 δις. ευρώ δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση του αρμόδιου υπουργείου, τονίζοντας πως οι αφίξεις φέτος έφθασαν στο 88% του ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019.

Ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον τουρισμό «πυροδότη ανάπτυξης» επειδή από τα 15 δισ. που είχε προϋπολογίσει για το 2022 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα προστεθούν άλλα 3 δισ. ευρώ έσοδα.

Θεώρησε επιτυχία της κυβέρνησής του την παράταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα τονίζοντας πως αυτό είναι πλέον μία «κατάκτηση» με απώτερο στόχο μία «σεζόν 12 μηνών».

Πρότεινε στους εργοδότες που θησαυρίζουν από το μόχθο των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία να τους ανταμείψουν καλώντας τούς να μη διστάζουν «να ανταμείψουν τον κόπο και την προσπάθεια των υπαλλήλων τους χορηγώντας έξτρα μπόνους».

Αναφέρθηκε επίσης στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης «ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί».

Χαρακτήρισε δε «μεγάλη επιτυχία» την πρόσφατη υπογραφή διετούς σύμβασης εργασίας ανάμεσα στην «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων» και την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό» που προβλέπει αύξηση μισθών 5,5% το 2023 και επιπλέον αύξηση 5% το 2024.

Υποστήριξε πως επιλύει μισθολογικά ζητήματα ειδικοτήτων και λειτουργίας των ξενοδοχείων και προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της πανδημίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους και του πληθωρισμού. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα