ΑΘΗΝΑ
13:34
|
26.04.2024
«Ο ΠΟΥ ανησυχεί πολύ για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Κίνα, με αυξανόμενες αναφορές σοβαρών λοιμώξεων» δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Την ανησυχία του για την αύξηση των μολύνσεων της Covid-19 στην Κίνα εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του «Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» (ΠΟΥ) του ΟΗΕ διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους με αφορμή επικροτώντας την απόφαση των κινεζικών αρχών να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό ατόμων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σε όλη την σινική επικράτεια.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί πολύ για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Κίνα, με αυξανόμενες αναφορές σοβαρών λοιμώξεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τις απαιτήσεις για υποστήριξη των μονάδων εντατικής θεραπείας για να έχει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα αναφερόμενα κρούσματα της νόσου στην Κίνα ενδέχεται να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, καθώς η χώρα πασχίζει να συγκεντρώσει δεδομένα της Covid-19 σε πραγματικό χρόνο.

Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι έστειλε την πρώτη της παρτίδα εμβολίων BioNTech κατά της Covid-19 στην Κίνα για να χορηγηθεί αρχικά σε Γερμανούς ομογενείς.

Πρόκειται για το πρώτο μη κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα χρησιμοποιηθεί στην Κίνα.

Ο υπεύθυνος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Δρ. Μάικλ Ράιαν, δήλωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στην Κίνα είναι «ανεπαρκή» για μια χώρα τέτοιου μεγέθους, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κινεζικές υγειονομικές αρχές έχουν σημειώσει πρόοδο στους εμβολιασμούς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Προέτρεψε δε το Πεκίνο να εισάγει περισσότερα εμβόλια mRNA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα