ΑΘΗΝΑ
08:50
|
19.04.2024
Σύμφωνα με το σκεπτικό που παρουσίασε ο εισαγγελέας, η καταγγέλλουσα δεν παραπλανήθηκε από μηχανισμούς τράφικινγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εισαγγελέας της δίκης για την υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορούμενων από τις κατηγορίες για βιασμό και μαστροπεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος αστυνομικός κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 19χρονη, ενώ ο πατέρας της καταγγέλλεται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών και ο πρώην σύντροφός της κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη. Δύο ακόμα άτομα κατηγορούνται ως συνεργοί του αστυνομικού.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για τους κατηγορούμενους, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα. Ο εισαγγελέας υποστηρίζει πως οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχτηκαν σε καμία περίπτωση, ούτε για τον αστυνομικό ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που παρουσίασε ο εισαγγελέας, η καταγγέλλουσα δεν παραπλανήθηκε από μηχανισμούς τράφικινγκ, αλλά η ίδια επέλεξε τη ζωή της για να κερδίσει την οικονομική της χειραφέτηση και αν ήθελε μπορούσε να αλλάξει δρόμο στη ζωή της.

Με το παραπάνω σκεπτικό, ο εισαγγελέας πρότεινε πως ο 40χρονος αστυνομικός είναι ένοχος μόνο για ενδοοικογενειακή βία και ο πατέρας για οπλοκατοχή (κατοχή μεταλλικής ράβδου). Για τους άλλους κατηγορούμενους η πρόταση είναι απαλλακτική.

Από την υπεράσπιση του τρίτου κατηγορούμενου προβλήθηκαν πάλι video και φωτογραφίες σε μία προσπάθεια να στοιχειοθετηθεί ότι η πρώτη παθούσα συνουσιαζόταν με τη θέλησή της και ότι η ίδια είχε την πρωτοβουλία του κλεισίματος του ραντεβού με πελάτες χωρίς ανάμειξη τρίτων προσώπων.

Η πολιτική αγωγή απάντησε με συγκεκριμένα μηνύματα που εξέτασε στην έκθεσή του το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα οποία η παθούσα λαμβάνει συγκεκριμένες οδηγίες για το πόσα χρήματα θα ζητήσει από πελάτη, πόσα θα κρατήσει για τον εαυτό της και πόσα θα δώσει στο «γραφείο».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Το δικαστήριο, κατόπιν πρότασης και του εισαγγελέα απέρριψε αρχικά αίτημα της υπεράσπισης να παιχτεί στο δικαστήριο video με ταινία της εταιρίας παραγωγής Sirina. Μετά από πιέσεις της υπεράσπισης το δικαστήριο δέχθηκε τελικά μια κεκλεισμένων των θυρών προβολή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα