ΑΘΗΝΑ
20:30
|
03.05.2024
Εκδουλεύσεις και στην κυβέρνηση της Μαυριτανίας φαίνεται πως πρόσφεραν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Qatargate.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διευρύνεται η λίστα των «διαφθορέων» στο σκάνδαλο ολκής χρηματισμού ευρωβουλευτών και πιθανώς αξιωματούχων της ΕΕ από το Κατάρ (Qatargate) καθώς μετά το συγκεκριμένο εμιράτο και το Μαρόκο έρχονται πληροφορίες και για υπηρεσίες προς την κυβέρνηση της Μαυριτανίας.

Οι αποκαλύψεις γίνονται σήμερα από μερίδα του ιταλικού Τύπου με την εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano», που επικαλείται πληροφορίες από την μεριά του Ιταλού συζύγου της Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, να επισημαίνει πως υπήρχε συμφωνία και με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή είχε με το Κατάρ και το Μαρόκο με τις δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να διαδέχονται η μία την άλλη με τις κωδικές ονομασίες «γραβάτες», ή «ρούχα».

«Ακόμα και στη Μαυριτανία έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους. Προσέλαβαν τον Παντζέρι για να πάρουν συμβουλές για το τι να κάνουν. Πήγαμε στην πρεσβεία της Μαυριτανίας πριν από μια εβδομάδα και συναντήσαμε τον πρεσβευτή τους και τον Σαουδάραβα που ήθελε πληροφορίες για όσα λέγονται στο κοινοβούλιο της χώρας τους» αποκάλυψε ο Ιταλός σύζυγος της Εύας Καϊλή σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Για δραστηριότητες υπέρ της Μαυριτανίας ο Τζόρτζι πληρωνόταν παίρνοντας ένα «πλασματικό» ενοίκιο, για το διαμέρισμά του ύψους 1.500 ευρώ μηνιαίως συν 300 ευρώ έξοδα, ενώ ο Παντζέρι θα λάμβανε «25.000 ευρώ σε μετρητά».

«Όταν πηγαίναμε να πάρουμε χρήματα, λέγαμε ότι πηγαίναμε να πάρουμε γραβάτες ή ρούχα» φέρεται να ομολόγησε ο Τζιόρτζι.

Ο «Αλγερινός» και ο Παντζέρι

Κατά το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, ο Τζιόρτζι αποκάλυψε ότι ο λεγόμενος «Αλγερινός» στον οποίο αναφέρεται συχνά είναι ο Μπεταχάρ Μπουντζελάλ, ειδικός επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άνθρωπο της κυβέρνησης του Κατάρ.

Ενδιαφέροντες πληροφορίες έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας και η εφημερίδα, La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Παντζέρι είπε στους εισαγγελείς ότι «η συμφωνία ήταν «να μπλοκάρουμε ψηφίσματα κατά του Κατάρ και του Μαρόκου με αντάλλαγμα 50.000 ευρώ». Ο Παντσέρι εμφανίζεται, επίσης κατά το δημοσίευμα, πρόθυμος να συνεργαστεί και να δώσει πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές «με πρώτο από όλους τον ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Κοτζολίνο, από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Τι είπε ο δικηγόρος της Καϊλή

Νωρίτερα, σήμερα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα, μετέβη στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου και συναντήθηκε με την ευρωβουλευτή για περίπου τέσσερις ώρες, δηλώνοντας στο τέλος πως η τελευταία είναι «σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

«Ήμασταν πολλές ώρες με την κυρία Καϊλή. Είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη σημερινή συνάντηση ήταν παρών και ο παρών και ο δεύτερος δικηγόρος της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, προκειμένου να καθοριστεί η υπερασπιστική της γραμμή αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε σχέση με το σκάνδαλο Qatargate.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα