ΑΘΗΝΑ
04:28
|
30.03.2023
Το Facebook ανέστειλε προσχηματικά τον λογαριασμό της παλαιστινιακής εφημερίδας Al Quds για να μειώσει τον απόηχο αποκαλύψεων για τα εγκλήματα της κατοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύμα του «κόφτη» της λογοκρισίας του Facebook έπεσε σήμερα η έγκυρη παλαιστινιακή εφημερίδα με 10 εκατομμύρια ακολούθους, Αλ Κουντς («Al Qud» που στα ελληνικά σημαίνει Ιερουσαλήμ).

Η απόφαση του Facebook αποδοκιμάστηκε έντονα από εκατομμύρια Παλαιστίνιους αλλά και φίλους του παλαιστινιακού λαού σε όλο τον κόσμο επισημαίνοντας το σκοτεινό ρόλο μεγάλων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σε βάρος ΜΜΕ και λαών  υπό κατοχή, όπως ο Παλαιστινιακός.

Δεν είναι βέβαια μόνον το Facebook που λογοκρίνει κατάφωρα παλαιστινιακά Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα της κατοχής αλλά και το Twitter που έχει από καιρό αναστείλει τον λογαριασμό του ανταποκριτή της εφημερίδας Al Quds στην Ουάσιγκτον και διαπιστευμένο στο υπουργείο Εξωτερικών, Σαίντ Ερικάτ, επειδή έχει φέρει συχνά σε δύσκολη θέση τον εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Στις 20 Δεκεμβρίου το Εβραϊκό Συνδικάτο Τύπου, .jns.org, δημοσίευσε ολόκληρο άρθρο για τον συγκεκριμένο Παλαιστίνιο δημοσιογράφο, διατυπώνοντας (ούτε λίγο, ούτε πολύ) κατάπληξη που τον ανέχεται ως σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και δεν τον…διορθώνει!

Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμηθεί κανείς εκτενές ρεπορτάζ του The Intercept που αποκάλυπτε πριν λίγες μέρες πώς το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί το Τουίτερ (και ενδεχομένως και άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) για να εξωραΐζει τις επιθέσεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά ατύχημα με επικίνδυνα χημικά στον ποταμό Οχάιο

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αρμενίας

Ελένη Αρβελέρ: «Σοβαρό πνευματικό ολίσθημα» η κατάργηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται και για σύγκρουση στο διάστημα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα