ΑΘΗΝΑ
02:53
|
27.04.2024
Εκτενές ρεπορτάζ του Intercept καταδεικνύει τη χρήση δεκάδων λογαριασμών του Twitter από στελέχη του Πενταγώνου για ξέπλυμα επιθέσεων στη Μέση Ανατολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρόλο «μοχλού» στην καλογυαλισμένη (από χρήμα και τεχνολογικά μέσα) μηχανή προπαγάνδας του Πενταγώνου και της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού έπαιζε εδώ και χρόνια και τουλάχιστον ως τον περασμένο Μάιο το Twitter εν πλήρη γνώση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Την αποκάλυψη έκανε στις 20 Δεκέμβρη με σχετικό ρεπορτάζ η ιστοσελίδα The Intercept επισημαίνοντας πως τα στελέχη του Twitter ενώ ισχυρίζονταν για χρόνια πως ήταν αμερόληπτοι και αδέκαστοι σε θέματα ηθικής χρήσης των υπηρεσιών που προσφέρουν, στην πραγματικότητα, έκλειναν τα μάτια στη μετατροπή της χρήσης του συγκεκριμένου Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης σε μηχανή προπαγάνδας του αμερικανικού Πενταγώνου ώστε να προωθήσει τα συμφέροντα του αμερικανικού πολεμικού βιομηχανικού συμπλέγματος και του αμερικανικού στρατού στην Μέση Ανατολή, σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, το Κουβέιτ, η Υεμένη κ.α.

Με τις ευλογίες της διοίκησης δεκάδες ψεύτικοι λογαριασμοί υποτιθέμενων Αράβων «χρηστών του Τουίτερ» προπαγάνδιζαν υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ ενώ έριχναν λάσπη στο Ιράν και στην ισλαμική κυβέρνηση με κάθε τρόπο ώστε να το υπονομεύσουν.

Ορισμένοι από αυτούς τους δεκάδες λογαριασμούς «Αράβων πολιτών» παραμένουν ως σήμερα ενεργοί με τον αρμόδιο συντάκτη του άρθρου, δημοσιογράφο Λι Φανγκ, να τονίζει πως ο ίδιος και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του είχαν πριν λίγες μέρες για μόλις τρεις μέρες «πρόσβαση» στα «σκοτεινά άδυτα» του Twitter υπό τον όρο πως θα υποβάλλουν σχετικά αιτήματα.

Η πρόσβαση αυτή έγινε με την άδεια του νέου ιδιοκτήτη, δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ που από τον περασμένο Απρίλιο πήρε τον έλεγχο του συγκεκριμένου Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως είναι διατεθειμένος να βγάλει στη φόρα κάποια από τα «άπλυτα» της προηγούμενης διοίκησης.

Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος του «The Intercept» αναφέρει την περίπτωση αιτήματος του στελέχους του Πενταγώνου Ναθάνιελ Κάχλερ στις 26 Ιουλίου 2017 προκειμένου να ζητήσει την έγκριση της πιστοποίησης ενός λογαριασμού και μία «λευκή λίστα» υποτιθέμενων λογαριασμών «Αράβων πολιτών» ώστε «να διοχετευτούν ορισμένα μηνύματα» από το Κέντρο Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού (γνωστό ως SOCOM).

Μόνο ο Κάχλερ είχε υπό την εποπτεία του 52 τέτοιους προπαγανδιστικούς λογαριασμούς για «ξέπλυμα» των φονικών αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ με θύματα αμάχους, που εμφανίζονταν σαν «βομβαρδισμοί ακριβείας κατά τρομοκρατών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα