ΑΘΗΝΑ
16:43
|
27.04.2024
Κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, της αρμόδιας εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου και της αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Εισαγγελία Πρωτοδικών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος προκειμένου να καταθέσει μήνυση για την παρακολούθησή του.

«Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Αντιδρώ ως Έλληνας Πολίτης γιατί θεωρώ ότι καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα», δήλωσε ο κ. Κύρτσος, εξερχόμενος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, τονίζοντας ότι αντιδρά και ως ευρωβουλευτής και σκοπεύει να δώσει συνέχεια στην υπόθεση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ευρωβουλευτής πλέον με την ομάδα του Renew Europe του Μακρόν υπέβαλε μήνυση κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και συγκεκριμένα κατά του πρώην διοικητή της, Παναγιώτη Κοντολέοντα, της εισαγγελέως Εφετών διορισμένης στην ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου και της Ευαγγελιας Γεωργακοπουλου, αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ στην ΕΥΠ, για τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του, βάσει του δημοσιεύματος της Euractiv, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος, όσο και ο δημοσιογάφος Τάσος Τέλογλου παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη μήνυσή του ο κ. Κύρτσος κάνει λόγο για εννέα «νόμιμες» επισυνδέσεις από ΕΥΠ σε διάστημα 18 μηνών.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Κύρτσου, Γιάννης Ματζουράνης δήλωσε: «Με τη σημερινή δήλωση ο κ. Κύρτσος ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν το καθήκον τους. Να κλείσουν τα αυτιά τους σε άνωθεν εντολές και υποδείξεις και να αντισταθούν σε πιέσεις. Με την ελπίδα να μην λειτουργήσουν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΥΠ και της Cosmote».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα