ΑΘΗΝΑ
17:58
|
27.04.2024
Περισσότεροι από 72.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στη Μαλαισία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πόλεις της Μαλαισίας πλημμύρισαν από λασπωμένα νερά μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, σύμφωνα με βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν από τα ειδησεογραφικά μέσα, αναγκάζοντας περισσότερους από 72.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς οι βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες προβλέπεται να συνεχιστούν.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς οι πλημμύρες έπληξαν πέντε πολιτείες αυτή την εβδομάδα και οι αρχές έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες καταφύγια ανακούφισης καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν καφέ νερό να αναβλύζει σε χωράφια και δρόμους, βυθίζοντας αυτοκίνητα και αναγκάζοντας τα ποτάμια να παραβιάζουν τις όχθες τους. Οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης εθεάθησαν να βαδίζουν σε νερό μέχρι τη μέση για να σώσουν τα θύματα.

Το Τμήμα Άρδευσης και Αποστράγγισης Υδάτων (DID) έχει προειδοποιήσει για περισσότερες πλημμύρες τις επόμενες ημέρες καθώς η περίοδος των μουσώνων, που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, συνεχίζεται. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές εάν και όσο είναι δυνατόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα