ΑΘΗΝΑ
09:51
|
18.04.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ και στο ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν ήταν παρά ένα σχέδιο καθυστέρησης προκειμένου να εξοπλιστεί η Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δύση, σιωπούν για τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς με στόχο αμάχους στο Ντονιέτσκ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR), Ντένις Πουσίλιν, χθες Τρίτη (20/12).

«Εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι ούτε ένα ξένο μέσο ενημέρωσης ή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έσπασε τη σιωπή για αυτό το θέμα», είπε ο Πούτιν, σχολιάζοντας τους εντεινόμενους βομβαρδισμούς στο Ντονιέτσκ.

Από την πλευρά του ο Ντένις Πουσίλιν έκανε λόγο για μια κατάσταση συνεχών επιθέσεων στην περιοχή που συνεχίζεται από το 2014.

«Ας παραδεχτούμε την αλήθεια: Το Ντονμπάς επιδίωκε να επιλύσει τη σύγκρουση ειρηνικά, όπως και η Ρωσία, η οποία, ως εγγυήτρια χώρα έκανε ό,τι μπορούσε και ακόμη περισσότερα. Μακάρι να μπορούσαμε να προβλέψουμε τότε -με βάση τα όσα είδαμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων- ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ευρώπη και τη Δύση», είπε, δηλώνοντας σοκαρισμένος από τις πρόσφατες ομολογίες της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Στις δηλώσεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας αναφέρθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος. «Δεν σχεδίαζαν να τηρήσουν καμία δέσμευση. Υπέγραψαν συμφωνίες μόνο για να κερδίσουν χρόνο, και να επανεξοπλίσουν την Ουκρανία», τόνισε, αναφερόμενος στην παραδοχή της κ. Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Zeit, ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν ήταν μια προσπάθεια να εδραιωθεί η ειρήνη στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, αλλά είχαν ως στόχο να δώσουν στο καθεστώς του Κιέβου περισσότερο χρόνο για να ενισχύσει τον στρατό του και να προετοιμαστεί για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Τσίπρα με τον Οζγκιούρ Οζέλ του CHP

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Θα συνδράμει η Ελλάδα την επίθεση κατά του Ιράν;

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα