ΑΘΗΝΑ
17:57
|
01.06.2024
Το κρατικό σωφρονιστικό σύστημα της Μασαχουσέτης θα μεταρρυθμίσει τον τρόπο που φροντίζει τους κρατούμενους με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, μετά από πρωτοπόρα έρευνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κρατικό σωφρονιστικό σύστημα της Μασαχουσέτης θα μεταρρυθμίσει τον τρόπο με τον οποίο φροντίζει τους κρατούμενους με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και θα επιβλέπει τους κρατούμενους που κινδυνεύουν να βλάψουν τον εαυτό τους.

Το Τμήμα Δικαστικών Δικαιωμάτων της Μασαχουσέτης σύναψε συμφωνία μετά από έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία διαπίστωσε ότι οι συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα της εν λόγω Πολιτείας είχαν ως αποτέλεσμα οι κρατούμενοι με επιβαρυμένη ψυχική υγεία να πεθαίνουν ή να τραυματίζονται.

Τα ευρήματα της διετούς έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο του 2020 σε μια ακανθώδη έκθεση, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα συνταγματικά δικαιώματα των κρατουμένων με σοβαρές ψυχικές ασθένειες παραβιάζονταν συστηματικά στη Μασαχουσέτη.

Η συμφωνία απαιτεί βελτιωμένες πολιτικές και εκπαίδευση που θα οδηγήσει σε αυξημένη επίβλεψη για τους κρατούμενους, αυξημένη επαφή εκτός κελιών με το προσωπικό ψυχικής υγείας και τη δημιουργία μιας νέας μονάδας στέγασης με επίκεντρο τη θεραπεία.

Ένας ανεξάρτητος επιτηρητής, η καθηγήτρια ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Γέιλ, Ρίνα Κάπουρ, είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τη συμφωνία, η οποία, όπως είπε η εισαγγελέας των ΗΠΑ Ρέιτσελ Ρόλινς, είναι αναγκαία για την «καλύτερη θεραπεία της ψυχικής υγείας στις καρκινικές μας εγκαταστάσεις».

«Οι στατιστικές δείχνουν ότι πάρα πολλοί από τον έγκλειστο πληθυσμό πάσχουν από σημαντικές διαταραχές ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών, μεταξύ άλλων σοβαρών πραγμάτων», πρόσθεσε η Ρόλινς.

Το Τμήμα Σωφρονισμού δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Η έκθεση του 2020 διαπίστωσε ότι το σωφρονιστικό σύστημα απέτυχε να επιβλέπει σωστά τους κρατούμενους σε κρίση ψυχικής υγείας και ότι οι ανεπαρκείς πολιτικές και η εκπαίδευση οδήγησαν το προσωπικό να μην αφαιρεί αντικείμενα, όπως ξυράφια και μπαταρίες που οι κρατούμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να βλάψουν τον εαυτό τους.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι η παρακολούθηση κρατουμένων με βεβαρημένη ψυχική υγεία ή και αυτοκτονικές τάσεις από το σωφρονιστικό σύστημα περιελάμβανε την τοποθέτηση των κρατουμένων σε «περιοριστικές, απομονωτικές και αδικαιολόγητα σκληρές συνθήκες» για παρατεταμένες περιόδους, θέτοντας τους σε κίνδυνο να βλάψουν τον εαυτό τους.

Από τους οκτώ κρατούμενους που είχαν αυτοκτονήσει από το 2018, το υπουργείο Δικαιοσύνης στην έκθεση του 2020 ανέφερε ότι τουλάχιστον τέσσερις «ανησυχητικές» περιπτώσεις θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε αυξημένη επιτήρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Να ηττηθεί η αλαζονεία του 41%

Ο ηγέτης της Νότιας Αφρικής υπό πίεση μετά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα

Φοιτητικές Εκλογές: Ordo ab Chao

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 7 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα