ΑΘΗΝΑ
04:21
|
20.05.2024
Η επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας συμπίπτει χρονικά με την αναμενόμενη έγκριση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ταξιδέψει σήμερα Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, αναφέρουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Την πληροφορία επιβεβαίωσε προ ολίγου και ο Λευκός Οίκος.

Ο Ζελένσκι θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, μετέδωσε πριν από λίγο το CNN. Νωρίτερα, ο ιστότοπος Punchbowl News ανέφερε ότι ο Ζελένσκι θα έχει συναντήσεις στο Καπιτώλιο με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε, χθες Τρίτη, τους βουλευτές να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ιδιαιτέρως αφιερωμένη στη δημοκρατία».

Η επίσκεψη του Ζελένσκι, συμπίπτει χρονικά με την αναμενόμενη έγκριση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται έτοιμος να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.

Λεπτομέρειες της επίσκεψης διέρρευσαν το απόγευμα της Τρίτης, με αξιωματούχους να τονίζουν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το ταξίδι του Ζελένσκι.

President Joe Biden meets with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy in the Oval Office of the White House, Wednesday, Sept. 1, 2021, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Στις συνομιλίες του Λευκού Οίκου, οι Μπάιντεν και Ζελένσκι θα συζητήσουν για τα όπλα και την εκπαίδευση που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους στο Κίεβο, τις κυρώσεις και άλλες πιέσεις στη Ρωσία και την οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια που χρειάζεται η Ουκρανία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το κρυφά οργανωμένο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου έρχεται την ίδια ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να συναντήσει τους ανώτατους στρατιωτικούς του, προκειμένου να αξιολογήσουν τα έως τώρα αποτελέσματα του πολέμου στην Ουκρανία και να θέσουν στόχους για το επόμενο έτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα