ΑΘΗΝΑ
10:36
|
24.04.2024
Ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι ο ίδιος και ο Σι συζήτησαν για τη «χωρίς όρια» στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών, καθώς και για την Ουκρανία.
Sputnik/Yekaterina Shtukina/Pool via REUTERS
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πραγματοποίησε ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στο Πεκίνο, όπου είχε συνομιλίες με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, κατά τις οποίες, όπως ανέφερε, συζήτησαν και για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι του στο Telegram που τον δείχνει να συναντά τον Σι, ενώ σε επόμενο πλάνο προβάλλεται μια συνάντηση μεταξύ Κινέζων και Ρώσων αξιωματούχων.

Ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι ο ίδιος και ο Σι συζήτησαν για τη «χωρίς όρια» στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών, καθώς και για την Ουκρανία. Δεν έδωσε, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες.

«Συζητήσαμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνώντων κομμάτων της Κίνας και της Ρωσίας… τη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της βιομηχανικής παραγωγής. Συζητήσαμε επίσης διεθνή θέματα — συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μεντβέντεφ .

«Οι συνομιλίες ήταν χρήσιμες», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο διάστημα, οι δύο χώρες ανακοινώνουν διαδοχικά ρεκόρ στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Ενέκρινε και το Κογκρέσο το πακέτο των 95 δισ. για Ουκρανία-Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα