ΑΘΗΝΑ
14:44
|
18.05.2024
«Η χώρα και η κυβέρνηση δίνουν ό,τι ζητήσει ο στρατός. Τα πάντα!» είπε ο Πούτιν στην ετήσια σύνοδο του υπουργείου Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα πως για τον στρατό δεν υπάρχει λιτότητα ούτε οικονομικοί περιορισμοί τονίζοντας πως θα πρέπει να έχει αφειδώς πρόσβαση σε «ό,τι χρειάζεται» προκειμένου να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στην Ουκρανία.

«Η χώρα και η κυβέρνηση δίνουν ό,τι ζητήσει ο στρατός. Τα πάντα!» είπε ο Πούτιν στην ετήσια σύνοδο που είχε στο υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει στον 11ο μήνα θα μπορούν να «επιτευχθούν αποτελέσματα».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε έτσι και τις προτάσεις που διατύπωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σχετικά με την αύξηση της ηλικίας στράτευσης και την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων κατά τουλάχιστον 30%.

Επισήμανε δε πως η Μόσχα πρέπει να διδαχθεί από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Ουκρανία και να τα διορθώσει.

Ο Σεγκέι Σοϊγκού, μιλώντας στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και ο Πούτιν, πρότεινε τη σταδιακή αύξηση της ηλικίας στράτευσης από τα 18 στα 21 και της ανώτατης ηλικίας στράτευσης από τα 27 στα 31. Ζήτησε επίσης την αύξηση του μάχιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων από το 1.150.000 εκατομμύριο στο 1.500.000, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να πολεμούν στην Ουκρανία τον επόμενο χρόνο.

Αυτό χρειάζεται «για να διασφαλισθεί η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας» δήλωσε ο Σοϊγκού απευθυνόμενος προς τον Πούτιν.

Εξήγησε, επίσης ότι 695.000 από τους μαχητές πρέπει να είναι επαγγελματίες στρατιώτες με σύμβαση, σε αντίθεση με τους στρατεύσιμους που υπηρετούν υποχρεωτικά την στρατιωτική τους θητεία.

Ο Σοϊγκού είπε επίσης ότι η Ρωσία προτίθεται να επιταχύνει τον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού με σύγχρονα όπλα καθώς προέβλεψε πως η Ρωσία θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και το 2023.

Ο Πούτιν με διάταγμα που είχε υπογράψει μόλις αυτό το καλοκαίρι διέταξε την αύξηση του μάχιμου προσωπικού κατά 137.000 στρατιώτες από την 1η Ιανουαρίου 2023 για να φτάσει το επίπεδο των 1.150.000, ενώ έχει επίσης επιστρατεύσει περισσότερους από 300.000 εφέδρους σε μια αμφιλεγόμενη επιστράτευση για να υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε δημόσια ένας επίσημος απολογισμός, ο Σοϊγκού είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία 5.937 Ρώσοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Ρώσοι ηλικίας 18-27 ετών μπορούν να κληθούν να υπηρετήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, αν και ο Σοϊγκού και ο Πούτιν έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι στρατεύσιμοι δεν στέλνονται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα