ΑΘΗΝΑ
10:23
|
28.04.2024
Κατηγορεί τις εταιρείες όπλων για τροφοδότηση της βίας μέσω ανεύθυνων πρακτικών μάρκετινγκ και πωλήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πόλη Μπάφαλο στο βόρειο τμήμα της Νέας Υόρκης κατέθεσε την Τρίτη αγωγή στο πολιτειακό δικαστήριο κατηγορώντας τους μεγάλους κατασκευαστές όπλων ότι τροφοδοτούν τη βία μέσω ανεύθυνων πρακτικών μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Οι κατηγορούμενοι στη μήνυση περιλαμβάνουν τη Smith & Wesson Brands Inc, την Beretta USA Corp, την Bushmaster Firearms Industries Inc, την Colt’s Manufacturing Co LLC και την Glock Inc. Η πόλη επιδιώκει ένα απροσδιόριστο χρηματικό ποσό αποζημίωσης για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας.

Η Bushmaster είπε σε δήλωσή της ότι δεν έχει εξετάσει πλήρως την καταγγελία, αλλά ότι «σε πρώτη φάση» φαινόταν «ψευδής». Οι άλλες εταιρείες δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη μηνύει μεγάλες εταιρείες όπλων βάσει νόμου της Νέας Υόρκης του 2021, που επιτρέπει αγωγές εναντίον κατασκευαστών και πωλητών όπλων για δημιουργία «δημόσιας όχλησης» μέσω των επιχειρηματικών τους πρακτικών.

Η πόλη του Μπάφαλο ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες όπλων δημιούργησαν μεγάλη παραπλάνηση με πρακτικές μάρκετινγκ αλλά και υψηλή ικανότητα στην ευκολία απόκρυψης των πραγματικών χαρακτηριστικών των προϊόντων τους με ελκυστικό τρόπο σε άτομα με εγκληματικές προθέσεις. Κατηγορούνται επίσης για εσκεμμένη προμήθεια περισσότερων όπλων από ό,τι χρειάζεται η νόμιμη αγορά, ενώ τονίζεται η αποτυχία λήψης μέτρων για να σταματήσουν οι παράνομες πωλήσεις.

«Οι ενέργειες των κατηγορουμένων δημιούργησαν, διατήρησαν ή συνέβαλαν σε μια κατάσταση στο Μπάφαλο που επηρεάζει την υγεία και την ευημερία όλων μας», αναφέρει η αγωγή.

Το Μπάφαλο ήταν ο τόπος μιας μαζικής επίθεσης με ρατσιστικά κίνητρα τον Μάιο που στοίχισε τη ζωή 10 μαύρων Αμερικανών σε ένα παντοπωλείο. Ο σκοπευτής-δράστης χρησιμοποίησε τουφέκι Bushmaster.

Η πόλη της Νέας Υόρκης επιδιώκει επί του παρόντος αγωγή εναντίον διανομέων βάσει του νόμου περί δημόσιας όχλησης της Πολιτείας που επιδιώκει να σταματήσει τις πωλήσεις των λεγόμενων όπλων φαντασμάτων, κιτ εξαρτημάτων που επιτρέπουν στους αγοραστές να κατασκευάζουν έτοιμα όπλα χωρίς σειριακούς αριθμούς ελέγχων ιστορικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα