ΑΘΗΝΑ
03:49
|
03.05.2024
Διπλά άτυχος στάθηκε στη σύντομη ζωή του ο Αφροαμερικανός Κρις Ουίλιαμς που εξέτισε άδικα 30 χρόνια φυλακής και δολοφονήθηκε λίγο πριν πάρει αποζημίωση εκατ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αληθινά τραγική εξέλιξη είχε  η πορεία της ζωής του Αφροαμερικανού πολύτεκνου πατέρα, Κρίστοφερ Ουίλιαμς.

Ο άτυχος άνδρας καταδικάστηκε άδικα για έναν φόνο που έκανε άλλος άνθρωπος εκτίοντας 30ετή ποινή κάθειρξης. Όταν αποφυλακίστηκε και αποφασίστηκε να του δοθεί αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές της Φιλαδέλφειας για τον άδικο πολυετή εγκλεισμό στις φυλακές δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες με μία σφαίρα στο κεφάλι, ενώ παρακολουθούσε την κηδεία ενός πρώην συγκρατούμενου του, σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Ο Κρίστοφερ Ουίλιαμς είχε καταδικαστεί άδικα για ανθρωποκτονίες ενώ ήταν μόλις 29 ετών και αφέθηκε μετά από μία 30ετία όταν  εξετάστηκε ξανά η υπόθεσή του.

Στη διάρκεια επανεξέτασης της υπόθεσής του βρέθηκαν κρυμμένα απαλλακτικά στοιχεία, ψευδομάρτυρες, αλλά και δείγματα κακής συμπεριφοράς από τους εισαγγελείς που εξέτασαν την υπόθεση του.

Τον Δεκέμβριο του 2021 υπέβαλε μήνυση κατά της πρώην εισαγγελέως Λιν Άμπραχαμ, του εισαγγελέα της δίκης Ντέιβιντ Ντεσιντέριο και κατά 17 αστυνομικών κερδίζοντας την υπόθεση και σημαντικό ποσό αποζημίωσης.

Δεν πρόλαβε ωστόσο να τα χαρεί καθώς ένας ένοπλος του έκοψε το νήμα μίας ζωής που αναλώθηκε άδικα επί τρεις δεκαετίες στα κελιά της φυλακής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα