ΑΘΗΝΑ
05:55
|
19.05.2024
Ο Σαρλ Σομπράζ παραμένει ύποπτος για δεκάδες φόνους στο «μονοπάτι των χίπηδων» στην Ασία, ενώ η υπόθεσή του έγινε σειρά στο Netflix.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σαρλ Σομπράζ, ένας διαβόητος καταδικασμένος δολοφόνος που έλαβε το παρατσούκλι «Το Ερπετό» (The Serpent) και για τον οποίο η αστυνομία υποπτεύεται ότι ήταν υπεύθυνος για μια σειρά φόνων τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, πρόκειται να αποφυλακιστεί την Πέμπτη μετά από σχεδόν 20 χρόνια φυλάκισης στο Νεπάλ, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Σομπράζ, 78 ετών, Γάλλος υπήκοος, είναι ύποπτος ότι σκότωσε περισσότερους από 20 δυτικούς ταξιδιώτες στο «μονοπάτι των χίπηδων» μέσω της Ασίας, συνήθως ναρκώνοντας το φαγητό ή το ποτό τους κατά τη διάρκεια της ληστείας τους.

Κρατούνταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κατμαντού από το 2003, όταν συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας της Αμερικανίδας ταξιδιώτισσας Κόνι Τζο Μπρόνζιτς το 1975.

Ο Σομπράζ αρνήθηκε ότι σκότωσε την Αμερικανίδα και οι δικηγόροι του είπαν ότι η κατηγορία εναντίον του βασίστηκε σε εικασίες.

Αρκετά χρόνια αργότερα κρίθηκε επίσης ένοχος για τη δολοφονία του Καναδού φίλου της Μπρόνζιτς , Λοράν Καριέρ.

Ήταν όμως ύποπτος για πολλούς ακόμη φόνους.

Η Ταϊλάνδη, όπου ήταν γνωστός ως ο «δολοφόνος των μπικίνι», εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του στα μέσα της δεκαετίας του 1970 με την κατηγορία της πώλησης ναρκωτικών και τη δολοφονία έξι γυναικών, μερικές από τις οποίες βρέθηκαν νεκρές σε μια παραλία κοντά στο θέρετρο της Πατάγια.

Ωστόσο, φυλακίστηκε στην Ινδία πριν μπορέσει να δικαστεί για αυτές τις κατηγορίες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε την Τετάρτη την αποφυλάκισή του, όπου έχει εκτίσει 19 χρόνια από την 20ετή ποινή του, επικαλούμενος την ηλικία του.

Ο Σομπράζ αναμένεται να αποφυλακιστεί από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κατμαντού μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα), δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του Ραμ Μπαντου Σάρμα.

Αναμένεται να οδηγηθεί στο τμήμα μετανάστευσης για έγγραφα προτού σταλεί στη Γαλλία τις επόμενες 15 ημέρες, είπε ο Σάρμα.

Ο Σομπράζ γεννήθηκε από Ινδό πατέρα και Βιετναμέζα μητέρα. Συνεργάτες του τον έχουν περιγράψει ως απατεώνα, αποπλανητικό, ληστή και δολοφόνο.

Ήταν επίσης γνωστός ως «το ερπετό» λόγω της ικανότητάς του να μεταμφιέζεται μετά την απόδρασή του από μια φυλακή στην Ινδία στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Αργότερα συλλήφθηκε και φυλακίστηκε εκεί μέχρι το 1997.

Επέστρεψε στη Γαλλία μετά την απελευθέρωσή του στην Ινδία, αλλά το 2003 συνελήφθη σε ένα καζίνο στο Κατμαντού σε σχέση με τις δολοφονίες των Μπρόνζιτς και Καριέρ το 1975.

Πέρυσι, το BBC και το Netflix παρήγαγαν από κοινού μια τηλεοπτική σειρά που δραματοποιεί τα εγκλήματά του με τίτλο “The Serpent”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα