ΑΘΗΝΑ
11:37
|
18.05.2024
Και οι εργαζόμενοι σε Repsol και BP προσχωρούν στις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι της Petrofac που εργάζονται σε εγκαταστάσεις της Repsol (REP.MC) στη Βόρεια Θάλασσα θα συμμετάσχουν σε 48ωρη απεργία από την Πέμπτη, ανακοίνωσε το εργατικό συνδικάτο Unite της Βρετανίας.

Οι πλατφόρμες Repsol που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τα Arbroath, Auk, Bleo Holm, Claymore, Clyde, Fulmar Alpha, Piper Bravo, Saltire, Tartan Alpha και τον τερματικό σταθμό πετρελαίου Flotta, πρόσθεσε η Unite.

«Η διαμάχη επικεντρώνεται στην κατάργηση της ισόχρονης πληρωμής 10%, στις αυξήσεις μισθών κάτω από τον πληθωρισμό, καθώς και σε ζητήματα σχετικά με τις πληρωμές για ιατρικά ιατρεία Offshore Energies UK (OEUK), τα χιλιόμετρα και τα καθήκοντα», ανέφερε η ένωση σε δήλωση.

Σε μια ξεχωριστή διαμάχη, οι εργαζόμενοι της Petrofac στην BP θα πραγματοποιήσουν απεργία από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου σε εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πλωτών Andrew, Clair, Clair Ridge, ETAP και Glen Lyon (FPSO).

Το Clair Ridge μπορεί να παράγει περίπου 120.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) και το πλοίο Glen Lyon FPSO μπορεί να επεξεργαστεί έως και 130.000 bpd, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της BP.

Η διαμάχη της Petrofac BP περιλαμβάνει 76 μέλη του συνδικάτου και επικεντρώνεται στην εκ περιτροπής εργασία τους, ανέφερε η Unite σε δήλωση.

Η δράση στις εγκαταστάσεις της Repsol ακολουθεί την απόρριψη των εργαζομένων στην τελευταία προσφορά αμοιβής από την Petrofac κατά 79%, με ποσοστό συμμετοχής 89%.

Μια περαιτέρω απεργία 48 ωρών θα επηρεάσει την πλατφόρμα Montrose από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε η Unite.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα