ΑΘΗΝΑ
07:11
|
28.04.2024
Τα συμφέροντα είναι πέρα και πάνω από όλους! Λες κι οι σπουδές μας 3 χρόνων στις δραματικές σχολές είναι για τα σκουπίδια!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εξίσωση των Δραματικών Σχολών και των ανώτατων σπουδών σε Ωδεία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ΦΕΚ της κυβέρνησης που κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου έχει προκαλέσει τις εύλογες, έντονες αντιδράσεις των καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου του Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως επιθυμία τους είναι να θεωρούνται ξανά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως ήταν ως το 2003, οπότε και «μας κατήργησαν αλλά από τότε ζητούσαμε αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας».

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιρμπίλας επισημαίνει:

«ΦΕΚ με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 2022

Κλαδολόγιο

Ηθοποιοί θεάτρου ΔΕ ( δηλαδή  ισοδύναμοι με αποφοίτους λυκείου μόνο) αποκλειστικά ούτε ΤΕ   (τεχνικής εκπαίδευσης) συνεπώς καταργήθηκε και η ΚΥΑ ως το 2003 Τώρα μας αρέσει;

Είμαστε πλέον τελείως αδιαβάθμιστοι, ενώ επιθυμία μας είναι να ξαναγίνουμε ΠΕ (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) όπως είμαστε ως το 2003 που μας κατάργησαν αλλά εμείς από τότε ζητούσαμε αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας.

Έχουμε φωνάξει έχουμε τρέξει έχουμε πιέσει έχουμε προσπαθήσει Και ο ,τι και να πετύχουμε ακούγονται περισσότερο οι φωνές που λένε ότι δεν είμαστε τίποτα ! Οι θεατρολόγοι τα κατάφεραν και μας πέταξαν έξω! Και τελικά νομοθέτησαν το τίποτα! Τα συμφέροντα είναι πέρα και πάνω από όλους! Λες κι οι σπουδές μας 3 χρόνων στις δραματικές σχολές είναι για τα σκουπίδια!

Κι αυτό το έκανε αυτή η κυβέρνηση που μοιράζει ψυχία για να κερδίσει ψηφαλάκια στις επερχόμενες εκλογές! Όχι ότι δικαιολογούνται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν έλυσαν χρόνια τώρα το σοβαρό πρόβλημα των ηθοποιών! Και χωρίς συμβάσεις και αδιαβάθμιστοι! Και τι θα γίνει με όλους αυτούς που ως το 2003 έχουν αποκτήσει τον τίτλο ΠΕ ; Τον χάνουν; Οπότε χάνουν ήδη αποκτηθέντα δικαιώματα;».

Ανάλογα έντονα ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα