ΑΘΗΝΑ
21:25
|
23.04.2024
Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα ότι ο 34χρονος αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα ότι ο 34χρονος αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη, προκλητική, απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που είχε άρει τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία, προκαλώντας βαθιά απογοήτευση και θυμό σε όσους ζητούν δικαίωση για τον θάνατο του 16χρονου.

Ο 34χρονος βρέθηκε ενώπιον του τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης, μετά τη νέα ποινική δίωξη που του απήγγειλε ο εισαγγελέας.

Στην απολογία του, ο αστυνομικός φέρεται να επανέλαβε ότι ενήργησε υπό καθεστώς άμυνας, αναφέροντας ότι βρισκόταν σε κίνδυνο και ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι είχε πρόθεση να πυροβολήσει στα ελαστικά του οχήματος που οδηγούσε ο Κώστας Φραγκούλης.

Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να περατωθεί η κύρια ανάκριση, ενώ για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34χρονος έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα