ΑΘΗΝΑ
02:01
|
03.05.2024
Οι κάπροι είναι συνηθισμένοι στην ύπαιθρο, αλλά πρόσφατα έχουν εντοπιστεί και σε κεντρικά μέρη της Ρώμης, που προσελκύονται από τα ξεχειλισμένους σκουπιδότοπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας πρόκειται να χαλαρώσει τους κανόνες κυνηγιού για να αντιμετωπίσει αυτό που η αγροκτηνοτροφία της χώρας αποκαλεί «εισβολή» αγριόχοιρων.

Οι κάπροι είναι συνηθισμένοι στην ύπαιθρο, αλλά πρόσφατα έχουν εντοπιστεί και σε κεντρικά σημεία της Ρώμης, καθώς προσελκύονται από τους ξεχειλισμένους σκουπιδότοπους της Αιώνιας Πόλης.

Σε μια αλλαγή που χρηματοδοτείται από το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (FDI) της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, η σύλληψη και η θανάτωση άγριων ζώων θα επιτρέπεται σε αστικές και προστατευόμενες περιοχές.

Οι τοπικοί και περιφερειακοί αστυνομικοί, καθώς και η εθνική δασική αστυνομία και αδειοδοτημένοι ιδιώτες κυνηγοί μπορούν να συμμετάσχουν στις εκστρατείες.

Το μέτρο περιέχεται σε μια τροπολογία στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2023, που είδε το Reuters την Τετάρτη. Ο προϋπολογισμός αναμένεται να εγκριθεί πριν από το τέλος του έτους.

Η τροπολογία αναφέρει επίσης ότι τα άγρια ζώα που σκοτώνονται στο κυνήγι μπορούν να καταναλωθούν, υπό την προϋπόθεση ότι οι υγειονομικές αρχές τα κρίνουν ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το λόμπι των αγροτών Coldiretti χαιρέτισε τη μεταρρύθμιση, λέγοντας ότι ήταν πολύ αναγκαία «με την Ιταλία να βάλλεται από την εισβολή 2,3 εκατομμύρια αγριόχοιρους στις πόλεις και στην ύπαιθρο».

Οι κάπροι πλησιάζουν «ολοένα και πιο κοντά» σε σπίτια, σχολεία και πάρκα, καταστρέφουν καλλιέργειες, επιτίθενται σε ζώα φάρμας και προκαλούν τροχαία ατυχήματα, δήλωσε ο πρόεδρος του λόμπι Coldiretti, Έτορε Πραντίνι.

Ο νομοθέτης του ακροδεξιού FDI Φραντσέσκο Μικελότι είπε ότι μόνο όσοι παρακινούνται από «τυφλή περιβαλλοντική ιδεολογία» ή που ζουν σε πολυτελείς αστικές περιοχές μπορούν να αντιταχθούν στο μέτρο. Ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων, Άντζελο Μπονέλι, χαρακτήρισε το μέτρο ως χάρη για το κυνηγετικό λόμπι και είπε ότι παραβιάζει το ιταλικό σύνταγμα και τους κανόνες της Ε.Ε. για τη διατήρηση της φύσης.

«Θα δώσουμε μάχη στο κοινοβούλιο, αλλά έχουμε έτοιμη μια καταγγελία για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Μπονέλι, προσθέτοντας ότι είναι σίγουρος ότι οι Βρυξέλλες θα κινηθούν νομικά κατά της Ιταλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα