ΑΘΗΝΑ
09:38
|
26.04.2024
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διεξάγουν πόλεμο δια αντιπροσώπου εναντίον της Ρωσίας, «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουάσιγκτον φαίνεται ότι σκοπεύει να διεξαγάγει έναν πόλεμο δια αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως εργαλείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Πρόσθεσε ότι το κύριο συμπέρασμα από τη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών είναι ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ουκρανία είναι διατεθειμένες να δώσουν βάση στις ανησυχίες της Ρωσίας.

«Φυσικά, παρακολουθούσαμε αυτή τη [συνάντηση], γνωρίζαμε όλες τις εισερχόμενες πληροφορίες», είπε σήμερα ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι στα μάτια της Μόσχας, «ούτε ο Πρόεδρος [Τζο] Μπάιντεν ούτε ο Πρόεδρος [Βολοντίμιρ] Ζελένσκι είπαν κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως, θα λέγαμε, πιθανή ετοιμότητα να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου συνέχισε εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρότρυνε τον Ουκρανό ομόλογό του να σταματήσει το βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στο Ντονμπάς. Σημείωσε επίσης ότι καμία πλευρά δεν ζήτησε ειρήνη.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας έμμεσα, «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό».

Επανέλαβε επίσης τη θέση ότι οι περαιτέρω παραδόσεις όπλων από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες θα χρησιμεύσουν μόνο για να παρατείνουν τα δεινά του ουκρανικού λαού.

Αργά την Τετάρτη, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι διεξάγει πόλεμο δια αντιπροσώπου κατά της Μόσχας, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία έχουν πεισμώσει στη «μανιακή ιδέα να νικήσουν τους Ρώσους στο πεδίο της μάχης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ζελένσκι έφτασε στην Ουάσιγκτον για την πρώτη του εκτός Ουκρανίας επίσημη επίσκεψη από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Κατά τη συνάντηση των δύο προέδρων στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να στηρίξει το Κίεβο για «όσο χρειαστεί». Επιβεβαίωσε επίσης την επικείμενη παράδοση συστημάτων αεράμυνας Patriot και άλλης στρατιωτικής βοήθειας.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταφερθεί ενάντια στις δυτικές παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια περισσότερο άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα