ΑΘΗΝΑ
04:59
|
04.05.2024
Αισιόδοξοι οι συνήγοροί της, αναμένεται να υποστηρίξουν πως δεν γνώριζε ούτε συμμετείχε ενεργά στις πράξεις του Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα το πρωί η πρώην ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί για την υπόθεση διαφθοράς που έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ή θα αφεθεί ελεύθερη με όρους ή χωρίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροί της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος σκοπεύουν να υποστηρίξουν ότι η κ. Καϊλή δεν γνώριζε ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ, αλλά λειτουργούσε κατ’ εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα επικαλεστούν την ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στο δίχρονο παιδί της.

Οι συνήγοροί της δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ως προς ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς εκτιμούν ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ύποπτη φυγής ή ότι μπορεί να αλλοιώσει τα αποδεικτικά στοιχεία, οπότε πρέπει να προφυλακιστεί. Εντούτοις δεν υπάρχουν ασφαλείς εκτιμήσεις ως προς την τελική έκβαση, καθώς υπάρχει η δυνατότητα εντός 24 ωρών να ασκηθεί έφεση από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα.

Εφόσον ακολουθηθεί το πρόγραμμα, μέχρι το μεσημέρι, πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αναμένονται ανακοινώσεις, τόσο από τους δικηγόρους όσο και από την Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή φέρεται να έχει λάβει αποστάσεις από τον σύντροφό της δηλώνοντας, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο «προδομένη». Η ίδια, φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του Παντσέρι, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο σύντροφός Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να πείσει τις βελγικές Αρχές ότι η Εύα Καϊλή ήταν εκτός «κάδρου» στο σκάνδαλο. «Η Εύα γνώριζε για τα χρήματα και την προέλευσή τους αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου. Μου είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσω, αφού την έβαζα σε κίνδυνο. Συνειδητοποίησα ότι οι “δουλειές” μεγάλωναν σημαντικά, ότι γίνονταν μη διαχειρίσιμες, ότι το σύστημα ήταν ‘ανθυγιεινό’», είπε ο Τζόρτζι, σύμφωνα με την IL Fatto Quotidiano.

Εντούτοις, κατά η La Repubblica, υπάρχουν στοιχεία που τη βαρύνουν, καθώς μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι, φέρεται να προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, εξηγεί το γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της, η οποία δεν είχε αρχικά προγραμματιστεί, ενώ παραμένει ως ενοχοποιητικό και το ζήτημα της βαλίτσας με τα χρήματα που βρέθηκε στα χέρια του πατέρα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα