ΑΘΗΝΑ
22:20
|
19.04.2024
«Η κυβέρνηση που συγκροτείται εδώ είναι επικίνδυνη, εξτρεμιστική, ανεύθυνη. Αυτό θα έχει άσχημο τέλος» είπε ο Γιαίρ Λαπίντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν μάσησε τα λόγια του απόψε ο Ισραηλινός απερχόμενος πρωθυπουργός Γιαίρ Λαπίντ. Λίγες μέρες πριν παραδώσει τη σκυτάλη της εξουσίας στον εντολοδόχο διάδοχό του και ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποίησε τον λαό πως έρχονται δύσκολες μέρες καθώς η νέα κυβέρνηση θα απαρτίζεται από «επικίνδυνους εξτρεμιστές».

«Η κυβέρνηση που συγκροτείται εδώ είναι επικίνδυνη, εξτρεμιστική, ανεύθυνη. Αυτό θα έχει άσχημο τέλος» είπε ο Γιαίρ Λαπίντ τονίζοντας πως αναγκάζεται να μιλήσει σε τόσο έντονο ύφος «από φόβο για το μέλλον της ισραηλινής κοινωνίας».

«Ο Νετανιάχου είναι αδύναμος. Οι εταίροι του δημιούργησαν την πιο ακραία κυβέρνηση στην ιστορία του έθνους» πρόσθεσε και διαβεβαίωσε πως θα αντιπαλέψει την νέα κατάσταση από το μετερίζι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας ιδιαιτέρως στην τήρηση της έννομης τάξης, των δικαιωμάτων των γυναικών και της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και για τις «αξίες του ισραηλινού στρατού», την παιδεία, την ανεκτική εβραϊκή ταυτότητα.

Απηύθυνε δε δραματική έκκληση προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην πάλη της επόμενης μέρας από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δεξιάς κυβέρνησης με ακροδεξιά «εξαπτέρυγα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα