ΑΘΗΝΑ
11:15
|
25.04.2024
Το ζευγάρι συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα με την κατηγορία πως βασάνισε παιδί που περιέθαλπε στο σπίτι του στην Καμπάλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο της Ουγκάντα απήγγειλε χθες σε ένα ζευγάρι Αμερικανών κατηγορίες για διακίνηση παιδιών, ένα αδίκημα που στη χώρα επισύρει τη θανατική ποινή, αναφέρει το Reuters. Οι δυο τους συνελήφθησαν νωρίτερα αυτό το μήνα κατηγορούμενοι πως βασάνισαν το παιδί, το οποίο περιέθαλπαν στο σπίτι τους στην Καμπάλα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδε το Reuters, οι Νίκολας Σπένσερ και Μακένζι Λέιγ Ματίας Σπένσερ στρατολόγησαν, μετέφεραν και κράτησαν το παιδί μέσω «κατάχρησης της ευάλωτης θέσης του για σκοπούς εκμετάλλευσης». Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Καμπάλα Πάτρικ Ονγιάνγκο είπε στο Associated Press ότι το ζευγάρι χρησιμοποίησε το αγόρι για να ζητήσει χρήματα από δωρητές.

Η υπόθεση των Σπένσερ, στους οποίος δε δόθηκε το βήμα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, πρέπει τώρα να εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο. Τέθηκαν υπό κράτηση και δεν έχει οριστεί ημερομηνία ακρόασης.

Το ζευγάρι συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα και κατηγορήθηκε για τα «επιβαρυντικά βασανιστήρια» ενός 10χρονου αγοριού που φρόντιζαν. Αφού μετακόμισαν στην Ουγκάντα το 2017, ανάθρεψαν τρία παιδιά και φέρεται να κράτησαν το αγόρι γυμνό και ξυπόλητο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναγκάζοντάς το να κοιμάται σε μια γυμνή ξύλινη πλατφόρμα σε ένα δωμάτιο που παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας εργαζόμενος στο σπίτι του ζευγαριού ενημέρωσε την αστυνομία και από τότε και τα τρία παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το ζευγάρι.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας δικηγόρος του ζευγαριού χαρακτήρισε την υπόθεση ως «ψάρεμα» στα τυφλά από τις αρχές και είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ενοχή τους. Η δίωξη «δεν έχει νόημα», πρόσθεσε.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπάλα δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση, αλλά είπε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα