ΑΘΗΝΑ
18:50
|
02.05.2024
Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, φαίνεται να κράτησαν μια περισσότερο επιφυλακτική στάση σε σχέση με την επίσκεψη και τα λεγόμενα του Ουκρανού προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο 86 από τα 213 εκλεγμένα με τους Ρεπουμπλικανούς μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εμφανίστηκαν για να ακούσουν τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να μιλάει στο Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, σύμφωνα με το The Hill.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής απέρριψε οριακά την πρόταση για έλεγχο της στρατιωτικής και άλλης βοήθειας προς την Ουκρανία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ αποτέλεσε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τον Φεβρουάριο. Ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξη και ζήτησε περισσότερα βαρέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων τανκς και αεροσκαφών.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, φαίνεται να κράτησαν μια περισσότερο επιφυλακτική στάση σε σχέση με την επίσκεψη και τα λεγόμενα του Ουκρανού προέδρου. «Δυστυχώς, αυτό που δεν άκουσα απόψε ήταν μια ξεκάθαρη εξήγηση για το πού πήγαν τα πρώτα 50 δισεκατομμύρια δολάρια που στείλαμε για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές τους», είπε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Twitter η βουλευτής Λόρεν Μπόμπερτ, η οποία παρευρέθηκε στην ομιλία του Ζελένσκι. Είπε ότι «δεν θα υποστήριζε την αποστολή επιπλέον χρημάτων σε αυτόν τον πόλεμο» μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Η αμφιλεγόμενη Ρεπουμπλικανή αντιπρόσωπος Μάρτζορι Τέιλορ Γκρiν, η οποία πρωτοστάτησε στο νομοσχέδιο για τον λογιστικό έλεγχο της βοήθειας προς την Ουκρανία, ήταν μεταξύ εκείνων που απείχαν από την ομιλία του Ζαλένσκι.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τσιπ Ρόι περιέγραψε την ομιλία του Ζελένσκι ως κάτι «παραπάνω από ένα θέατρο» που χρησιμοποιούν οι Δημοκρατικοί για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι τα κονδύλια που προορίζονταν για την Ουκρανία «απλώς επρόκειτο να δημιουργηθούν μαγικά από τον αέρα».

Την Τρίτη, το Κογκρέσο εξέδωσε νομοσχέδιο για τις δαπάνες που περιείχε βοήθεια αξίας άνω των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. Οι Ρεπουμπλικάνοι υπολόγισαν ότι τα χρήματα που προορίζονται για το Κίεβο ξεπέρασαν τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους New York Times.

Το Πεντάγωνο αποκάλυψε ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Patriot, τεθωρακισμένα οχήματα και εκτοξευτές χειροβομβίδων, καθώς και πυροβολικό και άρματα μάχης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα