ΑΘΗΝΑ
01:44
|
03.05.2024
Χριστούγεννα στην κατάψυξη θα ζήσουν οι Αμερικανοί στα δύο τρίτα της χώρας τους. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ακόμη και για πιθανή «κυκλωνική βόμβα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες αλλά και ισχυρούς ανέμους σε μεγάλο μέρος του βόρειου και του ανατολικού τμήματος αντιμετωπίζουν αυτές τις μέρες δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί. Ως τα Χριστούγεννα, οι προβλέψεις της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας έως και χιονοθύελλα που «συμβαίνει μόνο μία φορά σε μία γενιά»…

Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει πολύ απότομα σε μόλις μερικές ώρες και η αισθητή θερμοκρασία να φτάσει σε έως και -55 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή των Μεγάλων Πεδιάδων.

«Αυτό το ψύχος μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα στο εκτεθειμένο δέρμα μέσα σε μερικά λεπτά, όπως και υποθερμία και θάνατο αν η έκθεση είναι παρατεταμένη» προειδοποίησε η NWS.

Στο Ντένβερ, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και τριάντα χρόνια, οι αρχές μετέτρεψαν μια τεράστια κλειστή αίθουσα, το Denver Coliseum, σε καταφύγιο γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη για στέγη και ζεστασιά.

Η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φτάσει σε έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας πιθανώς πτώσεις δέντρων και διακοπές στο ρεύμα.

Ο ιδιωτικός μετεωρολογικός ιστότοπος AccuWeather προειδοποίησε για το ενδεχόμενο σχηματισμού
«κυκλωνικής βόμβας» που σχηματίζεται από την συνάντηση πολικού αέρα με θερμότερη μάζα αέρα, προκαλώντας πολύ γρήγορη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Οι συνθήκες αυτές θα είναι «πολύ επικίνδυνες» για τις μετακινήσεις, είτε οδικώς είτε αεροπορικώς.

Αυτό σημαίνει κακά μαντάτα για εκατομμύρια Αμερικανούς που αναμένονται στα αεροδρόμια της χώρας προκειμένου να ταξιδέψουν τις μέρες των γιορτών που αναμένεται να είναι  «πιο φορτωμένες» από αυτές του 2021, με επάνοδο στα επίπεδα προ πανδημίας.

Εικόνα

Μεγάλη κυκλοφορία αναμένεται επίσης και στο οδικό δίκτυο, καθώς 102 εκατομμύρια Αμερικανοί υπολογίζεται ότι θα πάνε με το αυτοκίνητο στο μέρος που θα περάσουν τις γιορτές.

 Συνολικά περίπου 112 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να διανύσουν οδικώς τουλάχιστον 80 χιλιόμετρα μεταξύ της 23ης Δεκεμβρίου και της 2ας Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα