ΑΘΗΝΑ
16:26
|
18.05.2024
Η πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης θρηνεί για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας. Ήταν μόλις 23 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την καταδίκη της δολοφονίας του 23χρονου Παλαιστίνιου ποδοσφαιριστή Άχμαντ Ατίφ Μουστάφα Νταράγμα από την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) ζήτησε σήμερα το απόγευμα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μουστάφα Σταγιέχ.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δολοφονήθηκε πριν τα χαράματα σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στο ανατολικό τμήμα της πόλης Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης καθώς δέχθηκε φονικά πυρά στην πλάτη και στα κάτω άκρα με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγη ώρα αργότερα από ακατάσχετη αιμορραγία.

Στη διάρκεια επακόλουθων συγκρούσεων τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά άλλα 24 άτομα ενώ λίγες ώρες μετά πραγματοποιήθηκε γενική απεργία στην πόλη Τουλκαρέμ καθώς ο νεαρός ήταν βασικός παίχτης της τοπικής ομάδας Thaqafi.

Σύμφωνα με παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, o 23χρονος ποδοσφαιριστής είναι ο 224ος Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του από ισραηλινά πυρά από την αρχή του 2022.

Η χτεσινοβραδινή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στο Ισραήλ για την συγκρότηση και ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Νετανιάχου με τους ακροδεξιούς του «Θρησκευτικού Σιωνισμού» και τους υπερορθόδοξους Εβραίους των κομμάτων «Shas» και «Ιουδαϊσμός-Τορά» το πολύ ως τις 2 Ιανουαρίου, αναμένεται να ρίξει νέο λάδι στην κλιμάκωση της κατοχικής βίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού αλλά και των πιο προοδευτικών στρωμάτων του ισραηλινού λαού.

Σήμερα  ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο νέος πρωθυπουργός και οι ακροδεξιοί κυβερνητικοί του εταίροι σχεδιάζουν να αλλάξουν βασικό νόμο του κράτους που εμποδίζει ως τώρα την εκλογή στην ισραηλινή βουλή (Κνέσετ) ανθρώπων που υποκινούν τον ρατσισμό και δεν αποδέχονται τη δημοκρατία στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα