ΑΘΗΝΑ
09:21
|
18.05.2024
Ο τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εδώ και τρεις εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο καρκίνος του Πελέ έχει προχωρήσει, επιβεβαίωσε με δήλωση του το νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου νοσηλεύεται ο 82χρονος θρύλος της Βραζιλίας.

Ο τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες. Η κόρη του έγραψε στο Instagram ότι θα περνούσε τα Χριστούγεννα στις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από το Νοσοκομείο Israelita Albert Einstein ανέφερε ότι ο Πελέ «χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή σχετικά με τις νεφρικές και καρδιακές δυσλειτουργίες» λόγω της «εξέλιξης του καρκίνου».

Ο Πελέ είχε αφαιρέσει όγκο από το παχύ έντερο τον Σεπτέμβριο του 2021 και έκτοτε υποβλήθηκε σε τακτική θεραπεία.

«Τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας έχουν ανασταλεί», έγραψε η κόρη του Πελέ, Κέλι Νασιμέντο.

«Αποφασίσαμε με τους γιατρούς ότι, για διάφορους λόγους, θα ήταν καλύτερο για εμάς να μείνουμε εδώ με όλη τη φροντίδα που μας δίνει αυτή η νέα οικογένεια του νοσοκομείου».

Αμέσως μετά την εισαγωγή του, μια δήλωση που εξέδωσε το νοσοκομείο ανέφερε ότι ο Πελέ «είχε καλή ανταπόκριση στη θεραπεία για φροντίδα αναπνευστικών λοιμώξεων» και πρόσθεσε ότι υποβαλλόταν σε «επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας».

Ο Πελέ είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στη Βραζιλία με 77 γκολ σε 92 αγώνες και βοήθησε τη χώρα του να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958, το 1962 και το 1970.

Οι παίκτες της Βραζιλίας απέτισαν φόρο τιμής στον Πελέ μετά τη νίκη τους στα 16 επί της Νότιας Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, κρατώντας ένα πανό με το όνομα και τη φωτογραφία του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα