ΑΘΗΝΑ
13:58
|
07.05.2024
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν τηλεφωνικά τις τελευταίες εξελίξεις σε Συρία και Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά τους «τρομοκράτες» στη Συρία, δήλωσε χθες Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Συζητώντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα για την εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Οι Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν συζήτησαν επίσης τη διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και το θέμα της προμήθειας F-16 από την Ουάσιγκτον στην Άγκυρα, καθώς και πιθανές διμερείς επισκέψεις την επόμενη περίοδο.

Ο Μπλίνκεν ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι είχε μια «καλή συνομιλία» με τον Τούρκο ομόλογό του, προσθέτοντας ότι είναι ευγνώμων για τις τουρκικές προσπάθειες να ανανεωθεί τάχιστα η σωτήρια πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

«Ανυπομονώ να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τη βορειοανατολική Συρία και την απάντηση του ΝΑΤΟ στον απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

Συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα