ΑΘΗΝΑ
10:03
|
20.05.2024
Άλλα τρία άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων μία 30χρονη που είναι διασωληνωμένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Έλληνας 50 ετών έχασε σήμερα τη ζωή του στη διάρκεια τροχαίου δυστυχήματος σε τουριστικό λεωφορείο και άλλοι 21 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις (ανάμεσά τους μία 30χρονη που είναι διασωληνωμένη) νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι υπόλοιποι από τους 47 επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του Βουκουρεστίου.

Το ρουμανικό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, ανέφερε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα στο Πέρασμα Ουνίρι της ρουμανικής πρωτεύουσας. «Είκοσι ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ένας πέθανε», ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο. Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Οι συγγενείς και φίλοι των επιβαινόντων μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας στα ακόλουθα τηλέφωνα: 210 368 1730 και 210 368 1350.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα όταν το λεωφορείο που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε μπάρα, η οποία συνέθλιψε την οροφή και, όπως μεταδίδεται, τα τζάμια του λεωφορείου να σπάσουν.

Παράλληλα μπλόκαρε από την πρόσκρουση και η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Όπως έγινε γνωστό το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και σήμερα το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια  και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:

210 368 1730

210 368 1350».

voukouresti-5
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ο Αγιατολάχ Ραΐσι και ο Αμίρ Αμπντολαχιάν αληθινοί φίλοι της Ρωσίας

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Συλλυπητήρια από ξένες κυβερνήσεις για την απώλεια Ραϊσί

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα