ΑΘΗΝΑ
09:22
|
26.04.2024
Η IACHR φέρεται να μη βρήκε κάποια παρατυπία στους όρους κράτησής του, ωστόσο ο Καστίγιο δηλώνει πλήρως αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Περού, μια αντιπροσωπεία της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IACHR) συναντήθηκε με τον έκπτωτο πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για 18 μήνες.

Ο Καστίγιο, ο οποίος απομακρύνθηκε από το Κογκρέσο στις 7 Δεκεμβρίου και κατηγορείται για εξέγερση, είχε ζητήσει μια επείγουσα συνάντηση με αξιωματούχους της IACHR το βράδυ της Τετάρτης.

Η Γραμματέας της IACHR, Tάνια Ρενόμ και άλλοι αξιωματούχοι της επιτροπής συναντήθηκαν με τον Καστίγιο το πρωί της Πέμπτης.

«Συνοδεύσαμε την τεχνική ομάδα της IACHR σε μια επίσκεψη στη φυλακή Μπαρμπαντίλο, όπου κρατείται ο πρώην πρόεδρος Καστίγιο», ανέφερε στο Twitter το γραφείο του δημόσιου συνηγόρου.

«Συναντηθήκαμε με τον πρώην πρόεδρο και την ομάδα υπεράσπισής του και επαληθεύσαμε ότι οι συνθήκες της φυλακής είναι σύμφωνες με αυτές που ορίζονται στον Κώδικα Ποινικής Επιβολής», προστίθεται.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Καστίγιο, Γουιλφρέντο Ρόμπλες, ωστόσο, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν ειδοποιήθηκε από τις αρχές των φυλακών για την επίσκεψη της IACHR και κατήγγειλε ότι ο Καστίγιο είναι αποκλεισμένος και δεν έχει πρόσβαση σε τηλέφωνα, τηλεοπτικές ειδήσεις ή εφημερίδες.

Η αποστολή της IACHR έφτασε στο Περού στις 20 Δεκεμβρίου για να εξετάσει την κατάσταση πολιτικής κρίσης που επικρατεί στη χώρα μετά την αποπομπή του Καστίγιο. Η καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία και τον στρατό έχει αφήσει 27 νεκρούς. Οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες, όπως και οι κρατούμενοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα