ΑΘΗΝΑ
10:36
|
06.05.2024
Λίγες ώρες αφότου ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα παρέδωσε όπλα στη ρωσική ομάδα Wagner, πληροφορία που διέψευσε η Πιονγκγιάνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε, σήμερα Παρασκευή, δύο ακόμα βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές της Σεούλ, σε ένα τελευταίο επεισόδιο της καταιγιστικής απάντηση που δίνει η Πιονγκγιάνγκ, στην κοινή αεροπορική άσκηση από στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας στην περιοχή.

Ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Σουνάν της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, προς τη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής.

«Ο στρατός μας διατηρεί στάση πλήρους ετοιμότητας ενώ συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ και ενισχύει την επιτήρηση και την επαγρύπνηση», αναφέρει η ανακοίνωση της Σεούλ.

Από την πλευρά της Βόρειας Κορέας δεν υπήρξε καμία άμεση δήλωση σχετικά με την εκτόξευση, η οποία ήρθε τρεις ημέρες αφότου βομβαρδιστικά των ΗΠΑ με πυρηνικές δυνατότητες και προηγμένα αεροσκάφη stealth πέταξαν στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου σε κοινή εκπαίδευση με μαχητικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα συνήθως θεωρεί τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις ως πρόβα εισβολής, ενώ από την πλευρά τους οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν προειδοποιήσει, εδώ και μήνες, ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την έβδομη πυρηνική της δοκιμή.

Η σημερινή εκτόξευση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα παρέδωσε όπλα στη ρωσική ιδιωτική στρατιωτική ομάδα Wagner, πληροφορία που διέψευσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών από την Πιονγκγιανγκ, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένη από ανέντιμες δυνάμεις και με διάφορες σκοπιμότητες» πληροφορία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα