ΑΘΗΝΑ
21:23
|
19.04.2024
Έως και 248 εκατομμύρια άνθρωποι (σχεδόν το 18% του πληθυσμού) προσβλήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα από τον ιό τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 37 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα μπορεί να μολύνθηκαν μέσα σε μία μόνο ημέρα της περασμένης εβδομάδας από τον covid-19, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την ανώτατη υγειονομική αρχή της κυβέρνησης.

Έως και 248 εκατομμύρια άνθρωποι, ή σχεδόν το 18% του πληθυσμού, προσβλήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα από τον ιό τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πρακτικά από εσωτερική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας (NHC), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η ταχεία κατάργηση των περιορισμών της zero-covid πολιτικής από το Πεκίνο οδήγησε στην απεριόριστη εξάπλωση των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλαγών όμικρον σε έναν πληθυσμό με χαμηλά επίπεδα φυσικής ανοσίας. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της επαρχίας Σιτσουάν, στα νοτιοδυτικά της Κίνας, και του Πεκίνου έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οργανισμού.

Το πώς η κινεζική ρυθμιστική αρχή υγείας κατέληξε στην εκτίμησή της είναι ασαφές, καθώς η χώρα έκλεισε το πάλαι ποτέ πανταχού παρόν δίκτυο θαλάμων εξετάσεων με τεστ PCR νωρίτερα αυτό το μήνα. Τα ακριβή ποσοστά μόλυνσης ήταν δύσκολο να καθοριστούν σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι δύσκολες εργαστηριακές εξετάσεις αντικαταστάθηκαν από δοκιμές στο σπίτι με αποτελέσματα που δεν συγκεντρώθηκαν κεντρικά.

Η επιτροπή δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο που στάλθηκε με φαξ από το Bloomberg News. Το νεοϊδρυθέν Εθνικό Γραφείο Ελέγχου Νοσημάτων της επιτροπής, το οποίο επιβλέπει την αντιμετώπιση του COVID, επίσης δεν απάντησε σε τηλεφωνήματα και φαξ σήμερα.

Οι άνθρωποι στην Κίνα χρησιμοποιούν τώρα rapid test και δεν είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν θετικά αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση σταμάτησε να δημοσιεύει τον ημερήσιο αριθμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

Ο Τσεν Κιν, επικεφαλής οικονομολόγος στην εταιρεία συμβούλων δεδομένων MetroDataTech, προβλέπει ότι το τρέχον κύμα στην Κίνας θα κορυφωθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου στις περισσότερες πόλεις, με βάση μια ανάλυση των διαδικτυακών αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών. Το μοντέλο του προτείνει ότι η άρση περιορισμών είναι ήδη υπεύθυνη για δεκάδες εκατομμύρια μολύνσεις καθημερινά, με τους μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων στις πόλεις Σεντζέν , Σαγκάη και Τσοντσίν.

Τα πρακτικά της συνάντησης δεν αναφέρουν συζήτηση για το πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά αποτυπώνουν ξανά τον νέο, πολύ στενότερο ορισμό που χρησιμοποιείται για την καταμέτρηση των θανάτων από covid. Αν και αναγνωρίζεται ότι θάνατοι θα επέλθουν αναπόφευκτα καθώς ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα, υπογραμμίζεται ότι μόνο άτομα που πεθαίνουν από πνευμονία που προκλήθηκε από τον covid θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα στατιστικά στοιχεία θνησιμότητας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στο Πεκίνο, το οποίο χτυπήθηκε πρώτο, οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση αυξάνονται ακόμη και αν το συνολικό ποσοστό μόλυνσης μειώνεται. Εν τω μεταξύ, η επιδημία εξαπλώνεται από τα αστικά κέντρα στην αγροτική Κίνα, όπου συχνά λείπουν ιατρικοί πόροι. Ο οργανισμός προειδοποίησε κάθε περιοχή να προετοιμαστεί για ένα επερχόμενο κύμα σοβαρών κρουσμάτων.

Τα 37 εκατομμύρια καθημερινά κρούσματα που υπολογίζονται για τις 20 Δεκεμβρίου παρουσιάζουν τεράστια απόκλιση από τον επίσημο απολογισμό μόλις 3.049 μολύνσεων που αναφέρθηκαν στην Κίνα για εκείνη την ημέρα. Είναι επίσης αρκετές φορές υψηλότερο από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για την πανδημία. Τα παγκόσμια κρούσματα έφτασαν στο ιστορικό υψηλό των 4 εκατομμυρίων στις 19 Ιανουαρίου 2022, κατά το πρώτο μεγάλο κύμα της παραλλαγής όμικρον, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η κλίμακα της μόλυνσης που προτείνεται από τις επίσημες εκτιμήσεις υπογραμμίζει την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Κίνα, μετά την απότομη εγκατάλειψη της πολιτικής zero-covid, που εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό τη διασπορά του ιού τα τελευταία τρία χρόνια. Τα νοσοκομεία σε μεγάλες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Σαγκάης, έχουν κατακλυστεί από την ξαφνική αύξηση των ασθενών, ενώ και τα κρεματόρια προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην απότομη αύξηση των θανάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα